Kun Liverpool hävisi tiistaina Mestarien liigan puolivärien avausottelunsa Real Madridille maalein 1-3, haki vieraiden valmentaja Jürgen Klopp osasyytä tappioon ottelupaikasta. Peli pelattiin tuttuun tapaan Real Madridin harjoituskeskuksessa Alfredo Di Stéfanolla. Real Madrid on pelannut kyseisellä stadionilla koko koronapandemian ajan, koska päästadion Santiago Bernabéu on ollut jo yli vuoden remontissa.

Klopp kuvaili pelaamista ”harjoituskentällä” oudoksi joukkueelleen, ja oli tyytyväinen siitä, että toinen osaottelu pelataan ”oikealla stadionilla”, Liverpoolin legendaarisella Anfieldilla. Ainakaan kentän ahtauteen Klopp ei voi vedota, sillä Anfield ja Alfredo Di Stéfano ovat yhtä leveitä (68 metriä), mutta Valdebebasin pelialusta on neljä metriä pidempi (105m vs 101m).

Espanjassa ei jääty monttu auki ihmettelemään Kloppin lausuntoja. Aloitteen otti pienoismalleja valmistava yritys Eleven Force, joka päätti lähettää Kloppille kolmiulotteisen miniversion Valdebebasin stadionista. Lisäksi hänelle lahjoitetaan pienoismallit Atlético Madridin kotistadionista Wanda Metropolitanosta sekä Mallorcan kotistadion Son Moixista. Viimeksimainittu liittyy Kloppin ennen ottelua antamiin kommentteihin.

[readmore from=Klopp-Jürgen]

– Tiedämme, että Jürgenillä on mahtava huumorintaju, joten hän ottaa lahjan varmasti vastaan hyvällä mielellä. Lähetämme hänelle myös pienoismallit Wandasta muistoksi hänen viimeksi voittamastaan Mestarien liigasta (vuonna 2019) sekä Son Moixista sitä varten, kun hän päättää tulla valmentamaan Real Mallorcaa, Eleven Forcen pääjohtaja José Guerrero kommentoi.

Eleven Force valmistaa pienoismalleja 50 eri jalkapallostadionista. Viime vuonna niitä myytiin yli 100 000 kappaletta.

Lähde: AS