Mestarien liigan puolivälierät alkavat tiistaina todellisella huippuottelulla, kun Alfredo Di Stéfanolla kohtaavat Real Madrid ja Liverpool. Liverpool on toissa kauden voittaja ja viime kauden Valioliigan mestari, mutta tällä kaudella se on Valioliigassa vasta seitsemäntenä. Paikka Mestarien liigassa ensi kaudella vaatii joko loppukiriä sarjassa tai jättipottia Mestarien liigassa.

Nyt Liverpoolilla on kuitenkin allaan kolmen ottelun voittoputki. Se antaa uskoa myös valmentaja Jürgen Kloppille, joka puhui maanantai-iltana Madridissa medialle.

– Ne voitot auttavat meitä todella paljon. Pelaamme hyvin yhdessä, ja koko joukkue puolustaa päättäväisesti ja kurinalaisesti. Kaikki kantavat vastuuta aukkojen tukkimisesta. Se on suuri haaste, sillä vastustaja vaatii meiltä täydellistä keskittymistä puolustamiseen, Klopp sanoi Real Madridista AS:n mukaan.

Vajaat kolme vuotta sitten Liverpool eteni jo Mestarien liigan finaaliin, jossa se sai vastaansa juuri Real Madridin. Otteluista muistetaan parhaiten se, kuinka Real Madridin kapteeni Sergio Ramos rikkoi Liverpool-hyökkääjä Mohamed Salahia. Salah’lta jäi ottelu loukkaantumisen takia kesken, ja lopussa mestaruutta juhli Madrid. Asia kaiveli Kloppia pitkään.

– Olen täysin motivoitunut, mutta vuoden 2018 tapahtumat eivät liity siihen mitenkään. Muistan sen pelin hyvin. Jos minulta olisi kysytty kuukautta myöhemmin, kutsuisinko Ramosin 60-vuotispäivilleni, olisin vastannut ei, Klopp lohkaisi.

– En pitänyt siitä, mitä sinä iltana tapahtui. Se oli erikoista, mutta emme saa kantaa sitä raivon tunnetta mukanamme. Nyt haluamme näyttää, kuinka hyviä olimme, ja että voimme edetä seuraavalle kierrokselle.

– Salah’n loukkaantumiseen asti olimme siinä pelissä parempia, sen jälkeen emme. Joukkueeni on tehty näitä pelejä varten, ja meillä on mahdollisuus. Kaikkien mielestä Madrid on suosikki. Me olemme tottuneita olemaan haastajia. Nyt ajat ovat eri, ja joukkueissa on eri pelaajia. Sen finaalin jälkeen on tapahtunut paljon kaikenlaista.

Tänään Ramos ei kuitenkaan loukkaantumisensa vuoksi pelaa. Niinpä keskustelu kääntyi siihen, harmittaisiko Kloppia, jos hän ei uransa päättyessä olisi koskaan valmentanut Real Madridia. Tässä vaiheessa saksalainen alkoi vaihtaa huumorin puolelle, ja nosti suosikikseen Espanjasta vähän yllättävän seuran, Segundassa pelaavan Mallorcan.

– Jos olisin urani päättyessä valmentanut vain Mainzia, Borussia Dortmundia ja Liverpoolia, ei sekään olisi hassumpaa. Joten en usko, että harmittelisin jäämistä ilman kokemusta Madridin valmentamisesta. Kadun vain sitä, etten ole asunut täällä. Tämä sää on teille siunaus. Liverpoolissa on valtavan kylmä, Klopp heitti.

Real Madridin, Barcelonan ja Atlético Madridin väliltä Klopp ei osannut valita suosikkiaan.

– Ei minulla ole aikaa niitä seuroja valmentaa, ja espanjani on surkeaa. Osaan vain tilata oluen, enkä pääsisi sillä kovin pitkälle. Ehkä voisin valmentaa Mallorcaa ja asua siellä. Se ilmasto…

RCD Mallorcankin sometiimiin Kloppin kommentti kantautui, sillä saarelta lähetettiin Liverpoolin valmentajalle lomantäyteiset terveiset. Mallorca sanoi kuitenkin Kloppille kohteliaasti ”ei kiitos”, muistuttaen olevansa tyytyväinen nykyiseen valmentajaansa.

– Parhaat ovat aina halunneet tulla. Siksi meillä on Luis García Plaza. Paratiisi on aina hyvä vaihtoehto, Jürgen, Mallorca twiittasi.

Real Mallorca

@RCD_Mallorca
Los mejores siempre han querido venir...

Por eso ahora tenemos a @LuisGarciaPlaza 😜

𝑷𝒂𝒓𝒂𝒅𝒊𝒔𝒆 𝒊𝒔 𝒂𝒍𝒘𝒂𝒚𝒔 𝒂 𝒈𝒐𝒐𝒅 𝒐𝒑𝒕𝒊𝒐𝒏, 𝑱𝒖̈𝒓𝒈𝒆𝒏 ☀️ 🌴

Ottelu Real Madrid-Liverpool alkaa tiistaina kello 22, ja sitä voi seurata C Moren kanavilta. Ennakkopaketin ottelusta voi lukea sisarsivustoltamme Valioliiga.comista tämän linkin takaa.