98-vuotias Villarreal on totuttu näkemään viime vuosina lähellä La Ligan kärkipäätä sekä myös eurokentillä pudotuspeleissä. Suurta menestystä ei ole kuitenkaan koskaan tullut. La Ligassa Villarreal on ollut parhaimmillaan kerran toinen (kaudella 2007-2008), ja myös toiselta ja kolmannelta sarjatasolta on tullut parhaimmillaankin vain kakkossijoja.

Eurokentillä Villarreal on voittanut vähemmän arvostetun Intertoto Cupin kahdesti (vuosina 2004 ja 2005), mutta UEFA Cupista, Mestarien liigasta ja Eurooppa-liigasta on saldona ”vain” yhteensä neljä välieräpaikkaa, viimeksi mainitusta kahdesti. Edes Copa del Reyn finaaliin Villarreal ei ole vielä koskaan yltänyt, ja välieriinkin vain kerran.

Täksi kaudeksi Villarreal palkkasi valmentajakseen Unai Emeryn, joka puolestaan on tottunut menestymään europeleissä. Emery valmensi Sevillan vuosina 2014-2016 kolmeen perättäiseen Eurooppa-liigan mestaruuteen, ja eteni toissa kaudella Arsenalissakin loppuotteluun. Nyt Villarreal on mukana torstaina alkavissa Eurooppa-liigan puolivälierissä. Ei kilpailun suurena ennakkosuosikkina, mutta potentiaalisena haastajana.

Onnetar heitti sille tässä vaiheessa vastaan Dinamo Zagrebin, joten suosikin paineet saa kantaa Keltainen sukellusvene. Kroatialaisseura näytti kuitenkin yllätysvalmiutensa, kun se pudotti neljännesvälierissä Tottenhamin jatkoajan jälkeen, vaikka hävisi avausosan 0-2.

– Joukkue tulee kilpailuun hyvässä vireessä, ja olemme hyvin toiveikkaita. Saavumme tähän vaiheeseen hyvällä tiellä, Emery sanoi ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa AS:n mukaan.

– Dinamo pudotti jatkosta ennakkosuosikki Tottenhamin. Se kertoo heidän tasostaan ja kyvyistään. He ovat mahtava joukkue, joka on tottunut voittamaan ja pelaamaan tärkeitä pelejä jokaisella kaudella. Altavastaajan asemastaan huolimatta Dinamo oli Tottenhamia parempi ja hyödynsi maalipaikkansa.

Villarreal haluaa edetä Eurooppa-liigassa pitkälle, mutta Emery ei ajattele vielä tulevia kierroksia.

– Haluamme nauttia jokaisesta kierroksesta, emmekä ajattele pidemmälle. Kunnioitamme jokaista vastustajaa. Nautimme otteluun valmistautumisesta, arjesta, harjoituksista, matkasta ja kaikesta, mikä on jalkapallossa hienoa. Tämä on tiemme ja ajattelumallimme. Kun peli alkaa, annamme kaikkemme ja pyrimme tekemään asiat mahdollisimman hyvin.

Emeryn mukaan Dinamo Zagreb hallitsee yhtä hyvin sekä pallonhallinta- että vastahyökkäyspelin. Hän odottaa ottelusta hyvin viihdyttävää.

– Selvää on, että Dinamo hakee ottelusta voittoa, joten meidän on oltava valmiina kaikkeen.

Dinamon valmentaja Damir Krznar korosti ottelun alla sitä, että kotijoukkueen on oltava tarkkana Villarrealin Gerard Morenon kanssa. Onhan keskiviikkona 29 vuotta täyttänyt Moreno tehnyt Villarrealille tällä kaudella 23 maalia 32 ottelussa, ja syöttänyt lisäksi kahdeksan.

– Me pyrimme tukkimaan hyvin välit omassa puolustuspäässämme. Emme saa antaa tilaa etenkään Gerard Morenolle linjojen välissä, Krznar sanoi.

– Pudotimme Tottenhamin mahtavan ottelun jälkeen, mutta Villarreal ja Tottenham ovat erilaisia joukkueita. Tottenham pelaa hyvin suoraviivaisesti mahdollisimman vähillä kosketuksilla, haluten päästä alueelle mahdollisimman nopeasti. Villarreal puolestaan haluaa pitää paljon palloa.

[readmore from=Villarreal]

Villarrealille tilaisuus suureen voittoon voi olla tänä keväänä miltei ”nyt tai ei koskaan” luokkaa, sillä vahvan joukkueen vire on erinomainen. Dinamo Zagreb puolestaan pelaa eurokentillä ensimmäisen kerran sitten vuoden 1970.

Ottelu Dinamo Zagreb-Villarreal alkaa kello 22, ja sitä voi seurata C Moren kanavilta.

Lähde: AS