Real Madridissa 1980- ja 1990-luvuilla kuusi La Liga -mestaruutta voittanut ja 14 kautta pelannut seuran oma kasvatti Míchel puhui keskiviikkoiltana Cadena SER:in El Largueron haastattelussa rakkaan seuransa nykytilanteesta. 58-vuotias Míchel oli vakuuttunut Real Madridin tiistaisesta esityksestä Liverpoolia vastaan Mestarien liigan puolivälierässä ja arveli Los Blancosin painelevan tänä keväänä pitkälle.

– Madrid on kuten niin monena vuonna ennenkin. Viime vuosina Real Madrid on ollut vakuuttava La Ligassa ja ihan hyvä Mestarien liigassa. Tänä vuonna Madrid painelee loppuotteluun asti. Madrid tuntee vahvuutensa, ja se on Mestarien liiga. La Ligassa heillä on vaikeuksia keskittyä, Míchel analysoi.

Míchel otti kantaa myös joukkueen kapteenin Sergio Ramosin sopimustilanteeseen. Luottotopparin sopimus on päättymässä, mutta ainakin seuraikoni Míchel toivoo vankasti hänen jatkavan Madridissa.

– Kaikki kannattajat tukevat häntä. Jos minä olisin Ramos, en lähtisi koskaan, koska ymmärrän hänen ansioluettelonsa olevan täynnä titteleitä ja arvostusta.

– Koska olen elänyt Real Madridissa ja tiedän, mitä hän Madridille merkitsee, minä en lähtisi edes kansalliskaartin viemänä. Jos Sergio Ramos jää, se on loistavaa Madridille ja hänelle itselleen, Míchel täräyttää.

Míchel arvioi lisäksi 20-vuotiaan Viniciusin uran etenemistä. Brassinuorukainen teki tiistaina kaksi maalia Liverpoolin verkkoon ja on hiljalleen lunastamassa enemmän ja enemmän häneen jo nuorena asetettuja korkeita odotuksia.

– Vinicius on saanut huomiota hintansa tähden. Hinta tuo paineet. En tiedä, onko joku akatemiapelaaja saanut samanlaisia tilaisuuksia, Míchel pohti.

[readmore from=Real-Madrid]

– Ihmiset katsovat enemmän hintaa kuin sitä, mitä passissa lukee. Kun Vinicius saapui, häntä pidettiin uutena Kylian Mbappéna, Neymarina tai Raúlina. Tähän mennessä hän on ollut useammin avauskokoonpanon pelaaja täällä kuin Brasilian maajoukkueessa. Tiistain peliin saakka hänellä on ollut vaikeuksia.

Míchel valmensi viimeksi vuosina 2019-2020 meksikolaista Pumasia, mutta jätti pestinsä viime heinäkuussa henkilökohtaisten syiden takia.

Lähde: AS