La Ligassa nähtiin sunnuntai-iltana hyvin ikävä välikohtaus.

Valencian Mouctar Diakhaby väitti Cádizin Juan Calan solvanneen häntä rasistisesti. Valencian pelaajat jättivät kentän sen jälkeen, kun Diakhaby kertoi Calan haukkuneen häntä rasistisesti käyttäen n-sanaa.

Ottelua jatkettiin noin 20 minuuttia kestäneen tauon jälkeen. Valencian päävalmentaja Javi Gracia otti Diakhabyn tauon aikana vaihtoon. Gracian mukaan Diakhaby ei ollut pelikunnossa rasistisen solvauksen jälkeen. Cala jatkoi ottelua puoliajalle saakka.

Diakhaby julkaisi tiistaina videon sosiaalisessa mediassa, jossa hän kertoi sunnuntain tapahtumista.

– Haluan puhua siitä, mitä tapahtui Cádizissa sunnuntaina. Nyt olen rauhallisempi ja haluan puhua. Cádizin pelaaja solvasi minua eräässä tilanteessa. Hän sanoi sanat: ”v*tun n**keri”. Sitä ei voi hyväksyä. Kaikki näitte, miten reagoin siihen. Tuollaista ei voi tapahtua normaalissa elämässä tai jalkapallossa, Diakhaby totesi.

Mouctar Diakhaby

@Diakhaby_5
" Negro de Mierda "

Cala piti lehdistötilaisuuden tiistaina, jossa puolustaja väitti, ettei solvannut Diakhabya rasistisesti.

– Kun Diakhaby kuulee väittämänsä rasistisen solvauksen, on hänen ympärillään 7-8 pelaajaa, joista yksikään ei kuullut sitä. Antakaa minulle edes oikeus epäillä sitä, Cala viittasi siihen, miten Diakhaby olisi kuullut Calan sanat väärin.

– En missään vaiheessa haukkunut häntä rasistisesti. Sanoin hänelle, että jätä minut rauhaan. Ehkä Diakhaby kuuli sen väärin, koska hän väitti minun sanoneen häntä ”v*tun n**keriksi”, Cala totesi.

Diakhaby totesi videossaan, että nimeltä mainitsematon Cádizin pelaaja kysyi Valencian pelaajalta tauon aikana, voitaisiinko ottelua jatkaa, jos Cala pyytäisi Diakhabylta anteeksi. Calan mielestä kyseinen väite ei pidä paikkaansa.

– Kaikki, mitä Diakhaby sanoo, on valhetta. Jos joku Cádizin pelaaja väittää julkisesti minun sanoneen, että voisimme jatkaa ottelua, jos pyydän Diakhabylta anteeksi, lopetan ammattilaisurani. Tämä on pelleilyä ja olen julkisen lynkkauksen uhri.

Valencia julkaisi tiedotteen verkkosivuillaan Calan lehdistötilaisuuden jälkeen. Valencia ei usko Calan väitteitä.

– Cala menetti tiistaina loistavan mahdollisuuden hyväksyä virheensä, eikä hän pyytänyt anteeksi uhriltaan. Sen sijaan hän hyökkäsi verbaalisesti Diakhabyn ja muiden Valencian jäsenien kimppuun, seura kirjoitti.

Valencia CF

@valenciacf
COMUNICADO OFICIAL | JUAN CALA, NO TE CREEMOS

#YoCreoAMouctarDiakhaby