Barcelona otti maanantaina elintärkeän 1-0-voiton Real Valladolidista, kun Ousmane Dembélé teki joukkueelle voittomaalin aivan viime minuuteilla. Eniten ottelussa on kuitenkin puhuttanut Real Valladolidin Óscar Planon 79. minuutilla saama punainen kortti.

Erotuomari Jaime Latre ajoi Planon suoralla punaisella ulos tämän kaadettua keskialueella juuri Dembélén. Punainen kortti oli kuitenkin erittäin raaka tuomio, ja ylivoimalla Barcelona onnistuikin ratkaisemaan ottelun edukseen. AS:n erotuomariasiantuntija Eduardo Iturralde Gonzálezin mielestä tuomio oli yksiselitteisesti väärä.

– VAR voi puuttua asiaan, kun tuomari antaa väärin perustein punaisen kortin. Hänen pitäisi tarkistaa tilanne ja ottaa yhteyttä tuomariin. Se ei ollut ikinä punaisen kortin arvoinen, Iturralden suora tuomio kuului.

Vajaat 20 minuuttia aiemmin Real Valladolid vaati rankkaria toisessa päässä kenttää, kun Óscar Plano pelasi pallon Jordi Alban käteen. Iturralden mielestä rankkaria ei kuitenkaan kuulunut viheltää.

– Hänellä ei ollut aikaa vetää kättään pois tieltä, ja käsivarsi oli luonnollisessa asennossa. Tuomari oli hyvin lähellä, eikä se ollut rangaistuksen arvoinen käsivirhe.

Polemiikkia kyseenalaisesta punaisesta kortista on todella syntynyt, sillä lusikkansa soppaan panivat myös Valladolidin kaupungin pormestari Óscar Puente sekä Real Madridissakin pelannut brasilialaislegenda Roberto Carlos.

– Se on ilmiselvä ryöstö. Käsittämättömän häpeällistä, Puente kirjoitti Twitterissä jo Alban epäillyn käsivirheen jälkeen.

Puenten tunteet kuohahtivat entisestään, kun tuomari nosti Óscar Planolle punaisen kortin.

– Voi hyvänen aika. Miten häpeämätöntä. 80. peliminuutilla ja silti tilanne on yhä 0-0. Kentällä on 11 valkoviolettia sankaria. Miten säädytön tuomio, pormestari kirjoitti.

Pelin jälkeenkin Puente vielä latasi panoksia Barcelonan suuntaan.

– Tuomarin pitäisi mennä Barcan pukukoppiin raivoamaan heille. He eivät voittaneet omaa saamattomuuttaan, eivätkä olleet hänen mahtavan työnsä kanssa samalla tasolla. Tuomari oli paljon heitä parempi, Puente puhisi.

Oscar Puente

@oscar_puente_
Yo creo que el árbitro debe entrar al vestuario del Barça a echarles la bronca. Por poco no ganan. No han estado a la altura de su gran labor. Ha estado muy por encima de ellos.

Puenten tunteet eivät viilentyneet yön aikanakaan, vaan vielä tiistaiaamunakin hän oli tuomarille käärmeissään. Hän latasi kuvan otteluraportista, jossa kuvan otsikkona on ”Ryöstö Barcelonassa”. Kuvan tekstissä todetaan kauden parhaan pelinsä pelanneen Real Valladolidin poistuneen tyhjin käsin Camp Noulta ”tuomarin puolueellisuuden takia”.

– Kutsutaan asioita niiden omilla nimillä. Leipää leiväksi ja viiniä viiniksi. R Y Ö S T Ö, Puente kirjoitti.

Oscar Puente

@oscar_puente_
Las cosas por su nombre. Al pan pan y al vino, vino. A T R A C O.

Vaiti ei pysynyt myöskään Real Madridissa vuosina 1996-2007 pelannut Roberto Carlos, joka twiittasi pelin jälkeen näin.

– Tuo tuomari on varmasti viikonloppuna paikan päällä eräässä tietyssä ottelussa palkintona tämänpäiväisestä.

Roberto Carlos

@Oficial_RC3
Seguro que este árbitro estará fin de semana en algún partido por premio después de hoy.

El Larguero

@ellarguero
🟣⚪️ @sergio8gonzalez, entrenador del Valladolid, EN DIRECTO, en @ellarguero

🗣️ "El árbitro me ha dicho que tiene claro que le ha dado en la mano (Jordi Alba) pero que la altura de la mano no es para pitar penalti"

Roberto Carlos viittasi lauantaina Madridissa pelattavaan kauden viimeiseen El Clásicoon, jolla on La Ligan mestaruustaistelun kannalta erittäin suuri merkitys. Maanantaisen voittonsa jälkeen Barcelona on enää pisteen sarjakärki Atléticon perässä, ja sillä on nyt mestaruus omissa käsissään.