Diego Godín edusti Atléticoa vuodet 2010-19.

Godín nousi Atléticon seurahistorian tärkeimpien pelaajien joukkoon. Godín on 389 ottelullaan eniten otteluita Atléticon paidassa pelannut ulkomaalaispelaaja.

Godín poistui Atléticosta kesällä 2019 siirryttyään ilmaiseksi Internazionaleen. Godín edusti Interiä vain yhden kauden ajan ja siirtyi viime syksynä Cagliariin.

AS haastatteli Godínia, joka paljasti, miksi poistui Atléticosta.

– Emme päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta. Pelasin Atléticossa yhdeksän vuoden ajan ja etappini siellä oli päättynyt. Halusin kokeilla jotain muuta. En voi kuitenkaan koskaan sanoa mitään pahaa Atléticosta. Minulla on loistavia muistoja kannattajista, ystävistäni ja seuran työntekijöistä.

– Emme päässeet yhteisymmärrykseen ja se oli minulle vaikeaa. Silloin itkin paljon, koska on vaikeaa lähteä kodistasi. Et halua koskaan jättää paikkaa, jossa olet aina halunnut olla. Et varsinkaan halua lähteä paikasta, jota rakastat ja jossa sinua rakastetaan.

Godínin mukaan Manchester City halusi hänet aikoinaan riveihinsä. Atléticon päävalmentaja Diego Simeone ei suostunut missään nimessä luopumaan avainpelaajastaan ja totesi lähtevänsä seurasta, jos Godín myytäisiin.

– Kyllä, kesällä 2015 Manchester City tuli kuvioihin ja oli valmis maksamaan ulosostopykälääni suuremman summan, koska he halusivat hoitaa siirron hyvissä merkeissä. Neuvottelin Atléticon kanssa jatkosopimuksesta ja City painoi päälle. Simeone kuuli siitä Japanissa, kun joukkue oli siellä harjoituskaudella.

Gabi, Raúl García, Tiago ja Simeone sanoivat, että jos Godín lähtee, niin hekin lähtevät. Simeone sanoi sen ääneen ja seuraavana päivänä allekirjoitin jatkosopimuksen. Ne ovat eleitä, joista minun on oltava kiitollinen. Totta puhuen se kertoo siitä, millainen joukkue meillä oli kasassa. Minulla on edelleen ystäviä siitä joukkueesta.