Ensimmäistä kertaa Eurooppa-liigassa pelaava Granada teki torstaina taas seurahistoriaa, kun se selvitti tiensä kilpailun puolivälieriin.

Granada kärsi vieraissa 1-2-tappion norjalaisseura Moldelle, mutta oli voittanut avausosan 2-0-lukemin, minkä ansiosta espanjalaiset etenivät jatkoon yhteismaalein 3-2 (lue otteluraportti).

Vasta vuonna 2019 La Ligaan noussut Granada pudotti edellisellä kierroksella italialaisjätti Napolin. Yllättäjäjoukkueen käskyttäjä Diego Martinez oli luonnollisesti taas ilahtunut omiensa esityksestä.

– Tämä on historiallinen ja uniikki päivä. Kahdeksan parhaan joukossa oleminen on jotain brutaalia tältä joukkueelta. Nämä pelaajat ansaitsevat sen. Sopeudumme jokaiseen tilanteeseen, Martinez totesi Marcalle Molde-ottelun jälkeen.

[readmore from=Eurooppa-liiga]

– Edetäkseen otteluparista jatkoon, on joukkueen tehtävä paljon asioita oikein ja me olemme näin tehneet. Tämä joukkue nousee aina haasteiden edelle. Elämme ainutlaatuisia hetkiä, mistä meidän on kiitettävä pelaajiamme. He jaksavat uskoa, luottaa ja taistella loppuun saakka.

– Mukana on pelaajia, joiden ei koskaan odotettu kokevan tällaisia hetkiä. Mutta he silti saavuttivat tämän. Heidän on nyt nautittava.