Jalkapallokautta 2020-2021 on jäljellä enää reilut kaksi kuukautta, eikä vielä ole tiedossa, missä Lionel Messi ensi kaudella pelaa. 20 vuotta FC Barcelonan organisaatiossa viettänyt supertähti jätti viime kesänä seuralleen siirtopyynnön, mutta taipui lopulta pelaamaan sopimuksensa viimeisen kauden Barcassa. Se, jääkö tämä kausi kesällä 34 vuotta täyttävän Messin viimeiseksi Kataloniassa, on yhä arvoitus.

Jonkinlainen signaali jatkosta oli kuitenkin se, että Messin agentti-isä Jorge Messi päätti peruuttaa viime hetkillä tapaamisensa, joka oli määrä pitää viime viikolla Punta Canassa, Dominikaanisessa Tasavallassa, maailmankuulun laulajan Julio Iglesiasin kotona. Tapaamisessa oli määrä keskustella siitä, millaista Lionel Messin elämä olisi Pariisissa, ei niinkään PSG:n mahdollisesti tekemästä sopimustarjouksesta.

Asian paljasti Cadena SER:in toimittaja José Antonio Ponseti Carrusel Deportivo -ohjelmasa. Ponseti ei kerro, keiden muiden tapaamisessa oli tarkoitus olla paikalla. Palaverin peruuntumisen syy on kuitenkin Joan Laportan valitseminen Barcelonan puheenjohtajaksi.

Ponseti kertoo ohjelmassa Laportan vaalivoiton ”avanneen uudestaan mahdollisuuden” jäädä Barcelonaan. Siirto esimerkiksi PSG:hen ei ole vieläkään pois suljettu, mutta Laportan valinnan arvellaan nostaneen Messien neuvotteluvalmiutta Barcelonan kanssa jatkosta.

[readmore from=Messi-Lionel]

Uusien tietojen valossa Ponseti antaa Messin Barcelonaan jäämiselle 50 prosentin todennäköisyyden. Erittäin mielenkiintoista on sekin, että hän ennustaa Messin pelaavan Euroopassa enää vain tasan kaksi kautta – viettipä argentiinalainen nämä sitten Barcelonassa, Pariisissa tai vaikkapa Manchester Cityssä.

– Tapahtuu mitä tapahtuu, jatkaapa Messi Barcelonassa tai ei, kahden vuoden päästä hän tulee olemaan Inter Miamissa, Ponseti latasi.

David Beckhamin johtaman ryhmän omistama Inter Miami liittyi MLS:ään kaudelle 2020.