Barcelona jäi lopulta varsin kauas Mestarien liigan puolivälieräpaikasta, sillä PSG oli neljännesvälierien otteluparissa parempi yhteismaalein 5-2. 1-1-tasanumeroihin päättynyttä toista osaottelua Barcelona kuitenkin hallitsi etenkin ensimmäisellä puoliajalla ja jos se olisi päässyt tauolle johdossa, olisi pelistä voinut tulla toisenlainen. Hukatut maalipaikat ja etenkin Lionel Messin missattu pilkku pitivät tehtyjen maalien määrän kuitenkin yhdessä.

Jossiteltavaa joukkueelle jäi avausjakson lisäajan missatusta rankkarista, jonka Keylor Navas hyvin aavisti ja torjui jaloillaan yläriman kautta ulos. Erotuomari Anthony Taylor tarkistutti ilmeisesti VAR-tuomarin avustuksella, oliko Navas varastanut maaliviivaltaan. Sitä ei kuitenkaan kaiketi tarkistettu, rynnikö joku pelaajista boksiin etuajassa. AS:n tuomariasiantuntija Eduardo Iturralde Gonzálezin mukaan rynni, ja siksi rangaistuspotku olisi pitänyt uusia.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

ESPN FC

@ESPNFC
Should VAR have spotted Verratti encroaching on Messi's penalty? 🤔

The PSG midfielder was the player who cleared the ball after his miss.

– Rankkari olisi pitänyt uusia, sillä Marco Verratti karkasi boksiin ennen kuin Messi veti rankkarin. Se oli yksi VAR:n suurimmista epäonnistumisista, Iturralde julisti.

– Verrattin sääntöjen vastainen boksiinmeno olisi pitänyt tarkistaa. Hän oli puolentoista metrin verran alueella ja hän ehti ensimmäisenä paluupalloon ja purki tilanteen kulmaksi. Ja VAR-tuomari katsoi ainoastaan maalivahtia.

Rankkari sinänsä oli Iturralden mielestä täysin oikein tuomittu, muttei kuitenkaan toisen varoituksen paikka Antoine Griezmannia rikkoneelle Layvin Kurzawalle.

– Se oli hölmösti aiheutettu rankkari, mutta oikea tuomio. Toinen kortti se ei PSG-pelaajalle kuitenkaan ollut, koska rike ei ollut vakava.

[readmore from=Barcelona]

– Sääntöjen mukaan siitä voisi antaa toisen keltaisen, jos rangaistusalueella olisi ollut selvä maalipaikka. Tämä ei kuitenkaan ollut sellainen.

Varsin paljon puhutti myös tilanne, josta tuomittiin PSG:n ainoaan maaliin johtanut rankkari. Clemént Lenglet astui rangaistusalueella epähuomiossa Mauro Icardin kantapäälle. Pilkku tuomittiin VAR-tarkistuksen jälkeen, vaikkei Icardi ollut edes maalipaikassa. Iturralden mukaan tuomio meni täysin oikein.

– Hän astui Icardin jalalle takaapäin. Se oli rankkari.