Mestarien liiga palaa TV-ohjelmistoon lyhyen tauon jälkeen taas tänään tiistaina, kun jatkopaikoista kamppailevat Borussia Dortmund, Sevilla, Juventus ja Porto. Vielä muutama vuosi sitten Mestarien liigaa dominoinut Espanja oli neljännesvälierien avausosissa ahtaalla, sillä neljästä yrittäjästä vain Real Madrid pystyi voittamaan ottelunsa. Sevilla, Barcelona ja Atlético Madrid ovat enemmän tai vähemmän köysissä.

La Ligan helmikuussa järjestämässä etämediatilaisuudessa puhunut espanjalaislegenda Gaizka Mendieta ei usko La Liga -seurojen lievän alakulon olevan pysyvää sorttia, vaan pitää vaihetta vain ohimenevänä suvantovaiheena. Hän kuitenkin muistutti, että Espanjassa La Ligan voittoa arvostetaan niin ikään erittäin korkealle, koska se vaatii suoritustason pysymistä vakaana pitkään.

– Mestarien liiga on paras kilpailu, jossa jalkapalloilija voi pelata. Espanjalaisille La Liga on kuitenkin tietysti pääkilpailu, koska vartumme sen sarjan parissa. Pitkän kauden jälkeen paras joukkue voittaa La Ligan mestaruuden, Mendieta sanoi Laliiga.com:ille.

– Mestarien liigassa on mukana myös vähän onnea, koska siinä pelataan pudotuspelit ja lohkovaihe on niin lyhyt. Onnella on siinä kilpailussa vähän suurempi rooli. Rakastan kuitenkin Mestarien liigaa sen vuoksi, miten seurat, pelaajat ja fanit suhtautuvat siihen.

– Valitettavasti en itse pystynyt voittamaan sitä, vaikka pelasinkin kahdesti loppuottelussa, ja olin kahdesti Mestarien liigan paras keskikenttäpelaaja.

[readmore from=Mendieta-Gaizka]

Mendieta esiintyi loppuotteluissa vuosina 2000 ja 2001 Valencian paidassa pelatessaan. Ensimmäisellä kerralla Real Madrid oli parempi maalein 3-0, ja toisella kerralla Bayern München juhli mestaruutta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Mendieta itse upotti Bayernin verkkoon rankkarit niin varsinaisella peliajalla kuin rankkarikisassakin.

– Minulla oli onnea, että sain nauttia kilpailusta parhaimmillaan ja maksimaalisesti. Näin vuosia myöhemmin näen valoisan puolen siinä, että Valencian kaltainen seura onnistui pääsemään kahdesti finaaliin.

– Pelasimme vieläpä kahta sellaista seuraa vastaan, jotka ovat edelleen suurseuroja ja jotka pelaavat vuodesta toiseen välierissä ja finaaleissa. Minusta kaksi finaalipaikkaa oli meiltä mahtava suoritus, Mendieta päätti vastauksensa.

LUE MYÖS:

Legendaarinen Gaizka Mendieta kertoi uskomattoman yksityiskohdan Jari Litmasesta Laliiga.comin haastattelussa