Kauden toinen Valencian derby pelataan ensi viikon perjantaina, kun Levante isännöi Valenciaa Ciutat de Valèncialla.

Kuluvan kauden ensimmäinen derby päättyi Valencian 4-2 -voittoon.

Valencialle tämä kausi on ollut odotetun vaikea.

Seura päästi irti lukuisista avainpelaajistaan viime kesänä, eikä korvannut heitä mitenkään. Valencia on voittanut tällä kaudella vain kuusi sarjaottelua ja on La Ligassa 14:nnellä sijalla. Putoamisviiva on vain viiden pisteen päässä.

Levante on sen sijaan pelannut vahvan kauden ja on sarjassa yhdeksäntenä. Torstai-iltana seura tavoittelee historiallista Copan finaalipaikkaa kohdatessaan Athleticin välierien toisessa osassa. Avausosa päättyi 1-1 -tasapeliin.

Laliiga.com haastatteli entistä maalitykkiä – kertoi, miksi Sevillan derby on Pohjois-Lontoon derbyä suurempi ottelu

Laliiga.com haastatteli torstaina La Ligan järjestämässä tilaisuudessa David Navarroa. Navarro pelasi pelaajaurallaan Valenciassa ja Levantessa.

Navarro on Valencian kasvatti ja kruunattiin kaksi kertaa La Ligan mestariksi – vaikka kummallakin kaudella vastuu jäi pieneksi. Valenciasta matka jatkui muun muassa Mallorcan kautta Levanteen, jonka riveissä toppari pelasi neljän ja puolen vuoden ajan. Navarro työskentelee nykyään Levanten organisaatiossa.

– Mestallalla tunnelma on aina loistava – olet sitten koti- tai vierasjoukkueen pelaaja. Kannattajat ovat hyvin vaativia, Navarro kertoi.

Valencian kaupungin derbyn lisäksi Navarro on pelannut myös Derbi de la Comunitatissa, eli Valencian ja Villarrealin välisessä ottelussa.

– Kummatkin derbyt ovat hyvin intensiivisiä. Derbyt olivat aina tärkeitä, oli vastassa sitten Valencia tai Villarreal. Silti saman kaupungin välisten joukkueiden kohtaamiset nousivat tärkeysjärjestyksessä ykköseksi. Suurin vastakkainasettelu on nimenomaan kaupungin sisällä, Navarro sanoi Laliiga.comille.

– Derbyt ovat elintärkeitä etenkin kannattajille. Pukukopissa oli aina erityinen tunnelma derbyissä. Valencian maakunnan derbyissä intensiteetti on aivan samanlainen kuin muissakin huippuderbyissä.

[readmore from=haastattelut]

Vaikka Navarro on Valencian kasvatti ja pelasi seuran edustusjoukkueessa yli 130 ottelussa, on entisen topparin sydän nykyään sinipunainen. Navarro toivoo Levanten voittavan ensi viikon derbyn.

Laliiga.com haastatteli Real Madridin ja Atléticon legendoja – seuraikoni pitää Madridin derbyä el Clásicoa tärkeämpänä: ”Ei voi verrata mihinkään”

– Pelasin topparina, joten toivon vähämaalista ottelua ja odotan 1-0 -voittoa, Navarro nauroi.

Levanten ja Valencian välinen derby potkaistaan käyntiin ensi viikon perjantaina 12. maaliskuuta klo 22.00.