Laliiga.com haastatteli torstaina La Ligan järjestämässä tilaisuudessa Paulo Futrea, Fernando Hierroa, Frédéric Kanoutéa ja David Navarroa.

La Ligassa pelataan seuraavien viikkojen aikana useita derbyjä.

Derbyputki alkaa perjantai-iltana, kun Valencia isännöi Villarrealia kauden toisessa Derbi de la Comunitatissa. Sunnuntaina Atlético ja Real Madrid iskevät yhteen Derbi madrileñossa.

Ensi viikon perjantaina Valencia ja Levante ottavat mittaa toisistaan Derbi valencianossa ja muutamaa päivää myöhemmin Sevilla ja Betis kohtaavat toisensa legendaarisessa Derbi sevillanossa.

Hierro pitää Madridin derbyä el Clásicoa tärkeämpänä

Futre ja Hierro kertoivat mielipiteensä Madridin derbystä.

Futre muistetaan Atléticon seuralegendana. Futre pelasi urallaan seitsemän vuoden ajan Atléticossa ja voitti seurassa kahdesti Copan mestaruuden. Pelaajauransa jälkeen Futre on toiminut muun muassa Atléticon urheilutoimenjohtajana.

Laliiga.com haastatteli La Ligan mestaria – kannattaa kasvattajaseuransa paikallisvastustajaa: ”Se oli tärkein derby”

Hierro sen sijaan edusti Real Madridia peräti 14 vuoden ajan ja kuuluu seurahistorian merkittävimpiin pelaajiin. Hierro juhli Real Madridissa viidesti La Ligan mestaruutta ja voitti kolmesti Mestarien liigan. Entinen huipputoppari kuului myös Espanjan A-maajoukkueen vakiopelaajiin yli kymmenen vuoden ajan.

Fernando Hierro toimi Espanjan A-maajoukkueen päävalmentajana kesän 2018 MM-lopputurnauksessa. Kuva: Getty

Hierro pitää Madridin derbyä el Clásicoa tärkeämpänä otteluna, vaikka el Clásico saakin huomattavasti enemmän huomiota maailmalla.

– Atléticon ja Real Madridin välistä vastakkainasettelua ja derbyä ei voi verrata mihinkään toiseen. Koko kaupunki menee hulluksi viikkoa ennen ottelua. Real Madridin ja Barcelonan välinen vastakkainasettelu on kenties menettänyt hieman hohtoaan viime vuosina. Madridin kaupungille ja sen asukkaille derby on ykkösjuttu. Tietenkin el Clásicon saama mediahuomio on paljon suurempi, Hierro totesi Laliiga.comille.

[readmore from=haastattelut]

– El Clásico on tietenkin tärkeä tapahtuma, mutta Madridin derbyissä on oma tunnelmansa.

Laliiga.com haastatteli entistä maalitykkiä – kertoi, miksi Sevillan derby on Pohjois-Lontoon derbyä suurempi ottelu

Atléticon kannattajien suosikiksi pelaajaurallaan noussut Futre tiedostaa, miten erityinen Madridin derby on. Futre muistuttaa etenkin Atléticon kannattajien ja ultrajärjestö Frente Atléticon tärkeydestä Calderónilla pelatuissa derbyissä.

– Emme voi unohtaa, että Atléticon kannattajat ovat intohimoisempia kuin Real Madridin kannattajat. Olemme heitä temperamenttisempia. Derbyt Real Madridia vastaan olivat aina kauden kohokohtia. Se oli jotain erityistä. Calderónilla kuulimme kannattajien huudot pukukoppiin asti. He kannustivat, huusivat ja pomppivat läpi ottelun ja se oli uskomatonta.

Hierro naurahti ja muistutti Real Madridin kannattajien pitäneen parempaa tunnelmaa Bernabéun derbyissä.

– Paulo, muistahan se, että meidän kannattajat pitivät parempaa mekkalaa Bernabéulla, Hierro huudahti.

– Pitää paikkansa, että Real Madridin kannattajat auttoivat joukkuetta voittamaan otteluita, Futre myönsi.

– Se on totta. Derbyissä, Clásicoissa ja Mestarien liigan otteluissa kannattajamme antoivat meille valtavasti lisää virtaa. Kenties muissa otteluissa he ovat rauhallisempia, Hierro vastasi.

Atléticon ja Real Madridin välinen Madridin derby potkaistaan käyntiin sunnuntaina klo 17.15.

Tuukka Ikkeläjärvi