Real Madridin viiden ottelun voittoputki katkesi maanantai-iltana, kun se sai vieraakseen hyvävireisen Real Sociedadin. Tappiokin oli lähellä, mutta Viniciuksen maali nosti Madridin kuitenkin 1-1-tasapeliin.

Ottelun puhuttanein tilanne nähtiin juuri 6. minuutin täytyttyä. Real Madridin Casemiro jyräsi rangaistusalueella Nacho Monrealin nurin, mutta erotuomari Jesús Gil Manzano ei vienyt palloa pilkulle.

AS:n ja Cadena SER:in erotuomariasiantuntija Eduardo Iturralde Gonzálezin mielestä sekä päätuomari että VAR-tuomari tekivät tilanteessa virheen. Peliä jatkettiin Real Madridin vapaapotkulla paitsion takia, vaikka paitsiota ei tilanteessa TV-hidastuksestakaan nähtynä selvästi ollut.

– Casemiron tilanteesta olisi pitänyt tuomita rankkari. Brasilialainen meni tilanteeseen jalka alhaalla. Gil Manzano tuomitsi paitsion ja jatkoi siten peliä, koska VAR-tuomari ei sanonut hänelle, että se oli rankkarin arvoinen rike.

– Jos VAR-huoneesta olisi sanottu hänelle, että se vaikuttaa rankkarilta, hänen olisi pitänyt mennä katsomaan tilanne monitorilta. VAR:n olisi pitänyt puuttua peliin, sillä tilanteessa ei ollut paitsiota, Iturralde pamautti.

[readmore from=Real-Madrid]

Myös toisen puoliajan seitsemännellä minuutilla Real Sociedadin pelaajat vaativat rangaistuspotkua Casemiron tekemisistä, joista tuomari ei rikettä tuominnut. Iturralden näkemyksen mukaan vapaapotku olisi kuitenkin ollut oikea tuomio, ei rankkari.

– Se oli käsivirhe. Rike kuitenkin tapahtui niukasti alueen ulkopuolella, ja koska se ei ollut mahdollinen rangaistuspotkutilanne, VAR ei voinut puuttua peliin.

Lähde: AS