Barcelonasta kantautui maanantaiaamuna isoja uutisia, kun Katalonian poliisin Mossos d’Esquadran kerrottiin pidättäneen Barcelonan entisen puheenjohtajan Josep Maria Bartomeun, hänen avustajansa Jaume Masferrerin sekä seuran tärkeisiin taustajoukkoihin kuuluneet Óscar Graun ja Román Gómez Pontín. Pidätykset ovat osa poliisin talousrikosyksikön tutkimuksia niin sanottua Barcagate-skandaalia koskien.

Jos ovat pidätykset Barcelonan kannalta muutenkin ikäviä, niin ikävä on myös niiden ajankohta. Barcelonan uudesta puheenjohtajasta äänestetään ensi sunnuntaina. Odotettu uusi alku sotkeentuu nyt vanhan likapyykin pesuun.

Ehdokkaita puheenjohtajavaalissa on kolme. Selvänä altavastaajana pidetty Toni Freixa kommentoi tuoreita pidätyksiä maanantai-iltana. Freixa uskoo, ettei pidätysten osuminen vaaliviikolle ole sattumaa, ja vihjaili salaliitolla Barcelonaa vastaan.

– Se on hyvin tuskaista kelle tahansa seuran jäsenelle. Tapaus tekee meidät surullisiksi, Freixa totesi TV3:n Onze-ohjelmassa AS:n mukaan.

– Viimeiset kolme tuntemaani puheenjohtajaa, Josep Lluís Núñez, Sandro Rosell ja Bartomeu ovat olleet pidätettyinä. En tiedä, kuka tällä voittaa, mutta tiedän, kuka häviää: Barca.

Freixan syytökset kielivät syvistä ristiriidoista Barcelonan sisällä.

– Tämän takana on jäsenryhmän tekemä ilmoitus, aivan kuten Neymarin tapauskin (toim. huom. Freixa viitannee epäselvyyksiin Santosille maksetun siirtokorvauksen maksamisen epäselvyyksistä) alkoi jäsenen ilmoituksesta. Kaikki alkaa aina omien tulituksesta, ja sitten sitä hyödyntävät vihollisemme.

– Olen varma, että seuraa halutaan vahingoittaa tarkoituksella. Poliisi (los Mossos) julkaisi jopa twiitin, jossa se kertoi siitä, mitä he olivat tekemässä.

– Barcelonan entinen puheenjohtaja nukkui tämän yön sellissä. En halua sanoa, etteikö hänen tarvitsisi maksaa siitä, jos hän on tehnyt jotain väärin, mutta kaikki tämä saa minussa aikaan vastareaktion. Päätöstä pidätyksistä ei tehdä hetkessä. Haluaisin tietää, kuka määräyksen antoi.

[readmore from=Barcagate]

Freixa kiisti haastattelun yhteydessä myös, että hänellä olisi mitään selvittämättömiä oikeudellisia kiistoja. Hän esiintyi optimistisena sekä vaalivoiton että sen suhteen, että Barcelona voisi nousta Mestarien liigassa jatkoon, vaikka hävisikin neljännesvälierien avausosan PSG:tä vastaan 1-4.

– Uskon yhä, että voimme pudottaa PSG:n. Eikä se olisi ensimmäinen kerta, kun joku vastaava ennustukseni osuisi oikeaan.

LUE MYÖS:

Barcelonan ex-pomo Josep Maria Bartomeu pidätetty!

Tämä on Barcagate: Mistä Barcelonan ex-puheenjohtajan pidätyksessä on oikein kyse?

Barcelona antoi virallisen lausunnon pidätyksistä: ”Suurin mahdollinen kunnioitus oikeusprosessille”

El Mundo: Olivatko luottomiehen potkut vain hämäystä? Josep Maria Bartomeuta epäillään korruptiosta paisuvassa Barçagatessa

Barcagate pani seuran johtoportaan uusiksi – ”Barcelonaa uhkaa taloudellinen ja moraalinen konkurssi”

Nyt puhuu erovaatimuksen saanut Barcelonan varapuheenjohtaja: ”Bartomeu petti minut”

Nyt puhuu Barca-gaten aktiivisen osapuolen entinen työntekijä: ”Miljoona tarkkailusta on sulaa hulluutta”

Lionel Messi selitti sometulistumistaan: ”En tiedä, mitä hänen päässään liikkui”

Barca-gaten vaikutuksia: pelaajisto ymmällään, seuraajaehdokas vaatii puheenjohtajan eroa

Lisätietoja someskandaalista: näin Barcelonan väitetyn lokakampanjan kerrotaan toimineen

Lähde: Barcelona palkkasi someyrityksen puhdistamaan seurajohdon mainetta – ja kritisoimaan pelaajia