Mannerlaatat liikahtelivat jälleen maanantaina Barcelonassa, kun ilmoille kantautui uutinen seuran entisen puheenjohtajan Josep Maria Bartomeun pidätyksestä. Pidätys liittyy reilu vuosi sitten paljastuneeseen Barcagate-skandaaliin, jossa Barcelonan epäillään maksaneen someyritykselle seurajohdon maineen kiillottamisesta ja muiden henkilöiden saattamisesta huonoon valoon. Bartomeuta ja Barcelona-johtoa epäillään talousrikoksista ja korruptiosta.

SER Catalunya kertoi myöhään maanantai-iltana, että ex-seurapomo Bartomeu päätti käyttää oikeuttaan olla antamatta lausuntoa poliisille. Sen seurauksena hän vietti viime yön poliisilaitoksen sellissä. Seuranaan hänellä oli avustajansa Jaume Masferrer, joka käytti niin ikään oikeuttaan vaieta.

Kaksi muuta maanantai-aamuna pidätettyä Barcelona-vaikuttajaa, Bartomeun lähipiiriin kuuluva Óscar Grau sekä seuran lakiosaston vastaava Romà Gómez Ponti sen sijaan pääsivät kotiinsa nukkumaan. Gómez Ponti poistui poliisiaseman takaovesta kello 20.23 paikallista aikaa.

– Hän (Gómez Ponti) ei antanut lausuntoa poliisille, ja hänet päästettiin vapaaksi. Häntä ei kutsuttu puhumaan oikeudessa, eikä syytteitä (häntä kohtaan) ole olemassa. Romà on vapaalla jalalla, eikä hänellä ole mitään peiteltävää. Hän on edelleen seuran johtava asianajaja, Gómez Pontin asianajaja sanoi.

LUE MYÖS:

Barcelonan johtoon mielivä Víctor Font huolestui Barcagaten aiheuttamasta mainehaitasta: ”Yksi Barcelonismon surullisimmista päivistä”

Puheenjohtajaehdokas epäilee salaliittoa Barcagate-pidätysten takana: ”Haluaisin tietää, kuka antoi määräyksen”

Barcelonan ex-pomo Josep Maria Bartomeu pidätetty!

Tämä on Barcagate: Mistä Barcelonan ex-puheenjohtajan pidätyksessä on oikein kyse?

Barcelona antoi virallisen lausunnon pidätyksistä: ”Suurin mahdollinen kunnioitus oikeusprosessille”

El Mundo: Olivatko luottomiehen potkut vain hämäystä? Josep Maria Bartomeuta epäillään korruptiosta paisuvassa Barçagatessa

Barcagate pani seuran johtoportaan uusiksi – ”Barcelonaa uhkaa taloudellinen ja moraalinen konkurssi”

Nyt puhuu erovaatimuksen saanut Barcelonan varapuheenjohtaja: ”Bartomeu petti minut”

Nyt puhuu Barca-gaten aktiivisen osapuolen entinen työntekijä: ”Miljoona tarkkailusta on sulaa hulluutta”

Lionel Messi selitti sometulistumistaan: ”En tiedä, mitä hänen päässään liikkui”

Barca-gaten vaikutuksia: pelaajisto ymmällään, seuraajaehdokas vaatii puheenjohtajan eroa

Lisätietoja someskandaalista: näin Barcelonan väitetyn lokakampanjan kerrotaan toimineen

Lähde: Barcelona palkkasi someyrityksen puhdistamaan seurajohdon mainetta – ja kritisoimaan pelaajia