Atalanta ja Real Madrid iskivät yhteen keskiviikkoiltana Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa Bergamossa. Real Madrid voitti ottelun 1-0.

Real Madrid saapui Bergamoon hyvin varamiehisenä, sillä joukkueessa on peräti yhdeksän loukkaantumista.

Sen vuoksi Zinédine Zidane nosti Iscon avauskokoonpanoonsa ja pelasi ilman puhdasta hyökkääjää.

Ottelun alku oli vauhdikas. Atalanta joutui miesvajaalle jo 17. minuutilla, kun Remo Freuler kaatoi maalipaikkaan juosseen Ferland Mendyn ja sai suoran punaisen kortin. Punainen kortti herätti puhetta etenkin somessa. Lue lisää täältä.

Hetkeä myöhemmin Casemiro sai keltaisen kortin, joka samalla varmisti sen, ettei keskikenttäpelaaja pelaa otteluparin toisessa osassa.

Freulerin punainen kortti luonnollisesti muutti täysin pelin luonnetta. Atalanta joutui pelaamaan lisäajat mukaan lukien noin 80 minuuttia vajaalla ja sen lisäksi bergamolaisseuran ykköstykki Duván Zapata sai lihasvamman puolen tunnin kohdalla.

Toisella jaksolla Real Madrid oli luonnollisesti niskan päällä. Real Madrid hallitsi palloa ja loi näennäisiä maalipaikkojakin, mutta viimeistely ontui. Atalanta kykeni puolustamaan tiukasti, vaikka pelasikin vajaamiehisenä, eikä päästänyt Real Madridia potentiaalisille maalintekopaikoille.

Lopulta Real Madrid onnistui kuin onnistuikin maalinteossa, kun 86. minuutilla Mendy laukoi boksin ulkopuolelta komeasti vieraat johtoon. Maali oli Mendylle uran ensimmäinen Mestarien liigassa.

Otteluparin toinen osa pelataan Madridissa 16. maaliskuuta.