Seitsemän edellistä otteluaan ilman ainuttakaan päästettyä maalia voittanut Sevilla sai keskiviikkona kohdata parempansa, kun Borussia Dortmund haki Andalusiasta 3-2-vierasvoiton Mestarien liigan nelijännesvälierässä. Ottelun paras pelaaja oli kaksi maalia tehnyt Dortmundin Erling Braut Håland, jolla on kasassa jo 18 maalia vain 13 pelatussa Mestarien liigan ottelussa.

Luuk de Jongin toisen puoliajan kavennusmaali piti otteluparin vielä hengissä, ja Sevillan leirissä riittikin itseluottamusta kotitappiosta huolimatta.

– Hävisimme kotonamme, ja se on huono tulos toista osaottelua ajatellen. Aiomme kuitenkin taistella toisessa osaottelussa täynnä kunnianhimoa, valmentaja Julen Lopetegui lupasi.

– Dortmundilla on hyökkäyksessään yksi maailman parhaista pelaajista (Håland). Hän oli ratkaiseva tekijä tilanteissa, joista olisimme muutoin saattaneet selvitä.

– Avausjaksolla Dortmund rankaisi meitä liian ankarasti. Sitten paransimme ja saimme tilaisuuksia tasoittaa pelin. Nyt täytyy koota voimamme ja valmistautua tulevaan.

– Mielestäni olisimme ansainneet tasapelin, sillä olisimme voineet tehdä jonkun maalin enemmänkin. Dortmund osui kaikista tilanteistaan, se kertoo paljon heidän laadustaan. La Ligassa ei sallita samanlaista aggressiivisuutta, ja sopeuduimme siihen liian hitaasti.

Sevillan avausmaalin tehnyt Suso oli niin ikään sitä mieltä, että juuri hänen joukkueensa taisteluhenki riittää tilanteesta nousemiseen.

– Olemme vähän pettyneitä, sillä Dortmund teki maalinsa, kun keskittymisemme petti. Pääsimme johtoon, muttemme onnistuneet pitämään peliä hallussamme.

– Dortmund voitti enemmän kaksinkamppailuja. On totta, että tuomari olisi voinut viheltää monissa tilanteissa rikkeen, mutta tulos on silti oikeudenmukainen.

– Tiedämme, että jos jokin joukkue voi nousta takaa-ajoasemasta, niin se olemme me. Jotta pystymme siihen, meidän täytyy muuttaa jotain. Menetimme liikaa palloja, joista he pääsivät vastaiskuihin. Ei tulos ole vain Hålandin ansiota, vaan heillä on paljon todella hyviä pelaajia, Suso muistutti.

[readmore from=Sevilla]

Myös urheilujohtaja Monchi jaksoi vielä uskoa jatkopaikkaan.

– Peli oli kaksijakoinen, sillä avausjaksolla Dortmund oli parempi. Menetimme palloja kesken rakentelun ja Dortmund on vastaiskuissaan todella vaarallinen. Tiesimme heillä olevan suurta potentiaalia maalipaikkojen viimeistelyssä, Monchi sanoi.

– Toisella puoliajalla menetimme palloja vähemmän. Dortmund teki pienen virheen, joka piti meidät elossa. He eivät tiedä historiaamme ja hymniämme. Tulos on negatiivinen, mutta olemme yhä hengissä.

Lähde: AS