Villarreal keikkui pitkään hyvinkin La Ligan kärkitaisteluissa, mutta viime aikojen kehno vire on pudottanut sen jo kauas Mestarien liigaan oikeuttavista kärkinelikon sijoista. Neljäntenä oleva Sevilla on sitä jo yhdeksän pistettä edellä, ottelun vähemmän pelanneena.

Keltainen sukellusvene pelasi sunnuntaina La Ligassa jo viidennen perättäisen voitottoman pelinsä, kun se hävisi kotikentällään Real Betisille 1-2 (neljä aiempaa peliä olivat tasapelejä). Tappio oli samalla Villarrealille kauden ensimmäinen kotitappio. Ainoa edelleen kotikentällään voittamaton joukkue tällä kaudella on sarjakärki Atlético Madrid.

Real Betisille voitto vieraissa Villarrealista oli kaikin puolin harvinainen juttu, sillä edellisen kerran se haki täyden pistepotin samalta kentältä joulukuussa 2007.

Pedro Martin

@pedritonumeros
0-0 Villarreal-Betis Minuto 15.

La última victoria del Betis en Villarreal fue hace más de 13 años: 0-1 el 9 de diciembre de 2007 (con gol tempranero de Capi).

Ottelun avausmaalin teki aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Ranskan maajoukkuepelaaja Nabil Fekir. Betis pelasi keskialueelta nopean ja fiksun rajaheiton kohti hyökkäyssuuntaa, Betis-toppari Raúl Albiol puski pallon epäonnisesti taaksepäin, ja Fekir otti tilanteen haltuun. Toinen toppari Pau Torres roikkui hihassa ja yritti Fekiriä estellä, mutta tämä punnersi voimalla ja tahdolla vetopaikkaan ja ampui pallon takanurkkaan. Hieno taidon- ja sisunnäyte.

Fekirille maali oli ensimmäinen pelitilannemaali yli vuoteen. Rankkareista hän oli viimeistellyt sen jälkeen kaksi maalia, mutta osuma teki varmasti miehelle hyvää.

Pedro Martin

@pedritonumeros
0-1 Villarreal-Betis. Buen gol de Fekir al filo del descanso.

Fekir llevaba más de un año sin marcar en jugada, desde el
9 de febrero de 2020 ante el Barça.

Dos goles de penalti desde entonces.

Voittomaalin Betisille puski lyhyenä annetun kulmapotkun jälkeen laitapuolustaja Emerson maalin edustalta, kun pelattiin 52. minuuttia. Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Emerson oli esillä toisessa päässä kenttää, kun kotijoukkue Villarrealille myönnettiin videotarkistuksen jälkeen helponlainen rankkari.

Keskitys leijaili Betisin boksiin, ja ilmaan hyppäsivät samaan aikaan Paco Alcacér ja Emerson. Palloon ylsi Alcacér, joka puski sen alaspäin kohti maalin edustaa. Pallo hipaisi ehkä parinkymmenen senttimetrin päässä olleen Emersonin käsivartta tai hihaa, muuttamatta käytännössä lainkaan suuntaa.

Peliasento oli verrattain luonnollinen – koska pelaajat hyppäsivät ilmaan – käsi ei ollut juurikaan irti vartalosta, Emersonilla ei ollut lainkaan aikaa reagoida, osuma oli mitättömän pieni ja tahaton, eikä maalin edustalla ollut ketään Villarrealin pelaajaa. VAR on tuonut jalkapalloon paljon hyvää, mutta tämä tuomio oli yksi parhaista argumenteista VAR:ia ja sen linjattomuutta vastaan.

Oli miten oli, Jesús Gil Manzano vei pallon pilkulle, ja Gerard Moreno kavensi tilanteeksi 1-2. Moreno on ollut sekä tällä kaudella La Ligan kolmanneksi tehokkain maalintekijä (13 maalia) että myös viime kevään koronatauon jälkeen kolmanneksi tehokkain pyssy. Molemmissa tilastoissa edellä ovat vain Luis Suárez ja Lionel Messi.

OptaJose

@OptaJose
3 - Players with the most goals scored in @LaLigaEN since June 2020:

21 - Luis Suárez 🇺🇾 (2 penalties)
21 - Lionel Messi 🇦🇷 (4)
20 - GERARD MORENO 🇪🇸 (6)

Key.

Erotuomari Gil Manzanon ilta ei mennyt nappiin, sillä toinen puhuttanut tilanne nähtiin aivan pelin lopussa lisäajalla. Villarrealin Raba ampui pallon maaliin, mutta osumaa ei hyväksytty, sillä Gil Manzano oli viheltänyt sekuntia ennen pelin poikki, kun Juan Miranda kaatoi boksin ulkopuolella Villarrealin pelaajan. Miranda sai tilanteesta varoituksen, ja Villarreal vapaapotkun, mutta hyötynäkökulmaa noudattamalla ottelu olisi voinut päättyä 2-2 – pallo nimittäin päätyi taklauksesta suoraan sen maaliin ampuneelle Raballe.

Kauden edetessä koko ajan parantanut Real Betis on sarjassa nyt seitsemäs heti kuudentena olevan Villarrealin takana. Joukkueiden välillä on eroa enää kolme pistettä.