Madridilaslehti El Mundo julkaisi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Leo Messin marraskuussa 2017 allekirjoittaman työsopimuksen.

El Mundo oli saanut käsiinsä Messin sopimuspaperin. Sopimus paljasti Barcelonan maksavan Messille vuosina 2017-2021 yhteensä noin 550 miljoonaa euroa. Messin vuositienestit ovat siten noin 138 miljoonaa euroa.

El Mundon Esteban Urreiztieta käväisi José Ramón de la Morenan haastateltavana El Transistorissa ja kertoi tarkemmin, miten lehti päätyi julkaisemaan Messin sopimuksen koko kansan luettavaksi.

– Barcelona on katastrofaalisessa taloudellisessa tilanteessa ja heidän suurin kulueränsä on tämä valtava sopimus. Cristiano Ronaldo tienasi 20 miljoonaa euroa nettona (40 miljoonaa euroa bruttona), kun hän lähti Real Madridista, Urreiztieta muistutti.

Marcan mukaan Messi ja pelaajan edustajat suuttuivat pahemman kerran sopimuksen vuotamisesta julkisuuteen ja aikoo haastaa El Mundon oikeuteen.

– Meille ei ole saapunut sitä haastetta. Barcelona ja Messi ovat allekirjoittaneet tämän sopimuksen ja meillä on omat lähdesuojamme. Meillä on oikeus olla paljastamatta lähteitämme, eikä kukaan tule koskaan saamaan selville hänen henkilöllisyyttään.

– Saimme tiedon haltuumme tällä viikolla. Valmistelimme ja analysoimme sitä. Julkaisimme sen heti, kun kykenimme.