Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez on ollut yksi Euroopan Superliigaa aktiivisimmin ajaneista seurapomoista.

Euroopan suurseurojen Mestarien liigan korvaajaksi kaavailemaan turnaukseen hahmotellaan 15 perustajajäsentä. La Ligasta kilpailussa olisi kolme vakio-osallistujaa, jotka olisivat Real Madrid, Barcelona ja Atlético Madrid.

LUE MYÖS:
The Times julkaisi Euroopan Superliigan mullistavat suunnitelmat – Barcelona ja Real Madrid erityisasemassa?

Englantilaislehti The Timesin julkaisemien tietojen mukaan jokainen perustajajäsen saisi 350 miljoonaa euroa. Yhdysvaltalaispankki JP Morgan Chase antaisi lisäksi perustajajäsenilleen noin 233 miljoonaa euroa per seura stadionien parantamiseen tai koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten menetysten paikkaamiseksi.

Real Madrid on kunnostamassa kotistadioniaan Santiago Bernabéuta, ja se sai aiemmin 570 miljoonan euron lainan juuri JP Morganilta ja Merrill Lynchiltä.

Runsaat 580 miljoonaa euroa Superliigan kautta saava Real Madrid pystyisi näin ollen kustantamaan Santiago Bernabéun uudistuksen, jos turnausta koskevat suunnitelmat toteutuvat.

Superliigasta kaavaillaan 20 joukkueen turnausta. Kilpailussa olisi 15 perustajajäsentä ja viisi muuten mukaan pääsevää seuraa. Turnauksessa olisi kaksi kymmenen joukkueen lohkoa ja pelit pelattaisiin arkipäivisin, samalla kun kansallisia sarjoja pelattaisiin viikonloppuisin. Suurseuroja motivoi myös perustajajäsenille tuleva tv-raha, joka olisi isompi kuin nykyisessä Mestarien liigassa.

Lähde: AS