FC Barcelonan puheenjohtajavaaliin on aikaa vielä vajaat puolitoista kuukautta, mutta tunnelmat alkavat jo selvästi kuumentua. Catalunya Radio kertoi keskiviikkona, että Barcelonan väliaikaisjohtaja Carles Tusquets on lähettänyt vaalien ennakkosuosikki Joan Laportalle ankaran kirjeen, jossa hän syyttää Laportaa jatkuvasta painostuksesta Manchester Cityn topparin Eric Garcían hankintaa koskien.

Tusquetsin kirje on vastine Laportan 22. tammikuuta lähettämälle avoimelle kirjeelle, jossa hän totesi ”väliaikaisjohdon puheenjohtajan välinpitämättömän asenteen olevan suora syyllinen seuran taloudelliseen tilanteeseen.” Niinpä Tusquets vastaa Laportalle ja syyttää tätä johdon painostamisesta ja uhkailusta.

Laporta on varoittanut useaan otteeseen jyrkästi, ettei Barcelona voi juuri nyt hankkia Garcíaa. Tusquets, Laportan ykköshaastaja Víctor Font sekä päävalmentaja Ronald Koeman puolestaan ovat julkisesti Garcían tammikuuhankinnan kannalla. Kolmas puheenjohtajaehdokas Toni Freixa on puolestaan neutraalilla kannalla.

[readmore from=Barcelona]

– Jos sopimus jää lopulta tekemättä, se ei johdu epäreiluista ja harkitsemattomista uhkauksista, vaan vastuullisuuden osoituksesta, joka sallii puheenjohtajaksi valittavan henkilön tehdä pysyviä päätöksiä. Tämän kirjeen allekirjoittajan (Tusquetsin) näkemyksen mukaan puhtaasti jalkapalloilullisesti katsottuna oikea ratkaisu olisi hankkia tämä pelaaja, Tusquets kirjoitti kirjeessään.

Lopuksi Tusquets lähettää selvääkin selvemmän viestin Laportan suuntaan:

– Hänen täytyisi panna FC Barcelonan etu omien vaali-intressiensä edelle.

Víctor Font korosti jokin aika sitten – ennen kuin vaalien siirtämisestä tammikuulta maaliskuulle alettiin puhua – sitä, että kolme puheenjohtajaehdokasta pystyvät kyllä tekemään yhteisiä päätöksiä tammikuun siirtoikkunan aikana ennen kuin varsinainen puheenjohtaja valitaan. Nämä käänteet eivät varsinaisesti siltä vaikuta.

Lähde: AS