Barcelonan odotetulle puheenjohtajavaalille on nyt lukittu uusi päivämäärä. Alun perin Josep Maria Bartomeun seuraajasta piti äänestää 24. tammikuuta, mutta vaalipäivää siirrettiin Espanjan koronavirustilanteesta johtuen. Nyt uudeksi vaalipäiväksi on virallistettu sunnuntai 7. maaliskuuta.

Äänestää voi vaalipäivänä 12 tunnin ajan kello 9-21. Varsinaisia äänestyspaikkoja on kuusi, eli neljä aiemmin suunniteltua vähemmän. Yksi äänestyspaikoista on Barcelonassa, neljä muualla Kataloniassa ja ainoastaan Andorra Katalonian ulkopuolella. Muut Katalonian ulkopuoliset äänestyspaikat – Madrid, Sevilla, Valencia ja Palma de Mallorca – poistettiin listalta.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
Una vez asegurada la modalidad de voto por correo que garantiza de forma más amplia la participación en las votaciones, la Comisión ha tenido que prescindir de las sedes ubicadas fuera de Catalunya, con la excepción del Principado de Andorra 🇦🇩
Las elecciones se celebrarán en 6 sedes electorales:
📍 Barcelona (Camp Nou-Palau)
📍 Lleida (Delegación de la FCF)
📍 Girona (Pabellón Fontajau)
📍 Tarragona (Polideportivo Camp Clar)
📍 Tortosa (Delegación de la FCF)
📍 Andorra (Centro de Congresos del Comú d’Andorra la Vella)

Varsinaisia äänestyspaikkoja on siis nyt vähemmän, mutta vastavuoroisesti Barcelona on päättänyt, että myös postiäänestys on mahdollista. Postiäänestämistä toivovien jäsenten on ilmoitettava halustaan 29.1.-9.2. Barcelonan kotisivujen kautta. Postiäänestys järjestetään 15.-26. helmikuuta. Yli 65-vuotiaat seuran jäsenet ja he, jotka eivät voi terveyssyistä poistua kotoaan äänestämään, voivat äänestää myös kotoaan käsin.

Barcelonan puheenjohtajavaalissa on jäljellä kolme ehdokasta: selkeä ennakkosuosikki Joan Laporta, haastaja Víctor Font sekä altavastaajana pidetty Toni Freixa. Ehdokkaat saavat kampanjoida maaliskuun 5. päivään saakka.

[readmore from=Barcelona]

Äänioikeus vaaleissa on yhteensä 110 522 Barcelonan jäsenellä. Heistä yli kolmasosa, eli 40 347 on yli 60-vuotiaita. 93 prosenttia jäsenistä asuu Kataloniassa, neljä prosenttia muualla Espanjassa ja kolme prosenttia Espanjan ulkopuolella.

Lähde: AS