Kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava UE Cornellà haastoi Barcelonan Copan kolmannella kierroksella torstai-iltana.

Barcelona voitti ottelun jatkoajan jälkeen 2-0, ja eteni siten neljännesvälieriin.

Avausjakso sujui käsikirjoituksen mukaan. Barcelona hallitsi palloa ja pelitapahtumia, muttei kyennyt luomaan järin vaarallisia maalintekopaikkoja. Niin ikään Barcelonassa kotipaikkaansa pitävä Cornellà puolusti tiiviisti ja yritti iskeä vastaan.

Suoraviivaisesti pelannut Cornellà pääsi muutamaan otteeseen vaaralliseen hyökkäykseen, mutta maalintekoyritykset jäivät ponnettomiksi.

39. minuutilla Barcelonalle tuomittiin rangaistuspotku. Miralem Pjanic asettui laukomaan, mutta Cornellà-vahti Ramón Juan pysäytti keskikenttäpelaajan yrityksen.

Toisella jaksolla Ronald Koeman toi Sergio Busquetsin, Ousmane Dembélén ja Pedrin kaltaisia pelaajia, mutta se ei tuonut tulosta. Barcelona oli liian ennalta-arvattava ja Cornellà kykeni puolustamaan Barcelona-tähdet pois ilman sen suurempia ongelmia.

Kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Barcelonalle vihellettiin jo toinen rangaistuspotku, mutta tälläkin kertaa tulos oli samanlainen. 21-vuotias Ramón Juan torjui Dembélénkin yrityksen.

Varsinainen peliaika päättyi tasaisissa merkeissä ja kamppailu eteni jatkoajalle. Barcelonalle kyseessä oli jo kolmas jatkoaika viimeisen kahdeksan päivän aikana, sillä Barcelonan kummatkin Supercopa-ottelut venyivät jatkoajalle.

Dembélé iski ottelun ensimmäisen maalin heti jatkoajan ensimmäisen puoliskon alussa. Komea laukaus boksin ulkopuolelta upposi Juanin selän taakse.

Jatkoajan viimeisellä minuutilla Martin Braithwaite vei Barcelonan kahden maalin etumatkalle. Cornellà sai hetkeä aiemmin punaisen kortin.