Kauden 2020-2021 Copa del Rey todisti keskiviikkona yhtä suurimmista yllätyksistään, kun Real Madrid putosi heti ensimmäisessä ottelussaan kahta sarjaporrasta alempana pelaavale Alcoyanolle. Alcoyano käänsi 0-1-tappioaseman 2-1-voitokseen jatkoajan kautta, vaikka siltä ajettiin jatkoajalla yksi pelaaja kentältä.

Yllättäjäjoukkueen valmentaja Vicente Parras oli luonnollisesti erittäin iloinen voiton jälkeen.

– Se mitä, teimme tänään, oli kaikkien voitto. Pelaajien ja valmennusryhmän. Me ansaitsimme sen, Parras hehkutti medialle AS:n mukaan.

– Meillä oli pieni mahdollisuus (yllätykseen) ja teimme pelistä sellaisen kuin halusimmekin. Riisuimme Real Madridin täysin aseista. Me näemme (maalivahti) José Juania joka päivä, ja tiesimme, mitä hän osaa.

– Se, mitä näimme, kertoo Alcoyanon moraalista. Pojat eivät unohda tätä päivää. Me olimme jo putoamassa, mutta käänsimme pelin eduksemme alivoimalla.

Real Madrid pelasi ottelussa osin varamiehisenä, mutta avauskokoonpanossa pelasivat silti muun muassa Isco, Casemiro ja Fede Valverde. Vaihdosta tuli pelin edetessä lisää nimimiehiä sisään.

– Olin ylpeämpi pelaajistamme jokaisen heidän tekemänsä vaihdon jälkeen. Kentälle tulivat Karim Benzema, Eden Hazard ja Toni Kroos. Harmi, ettei Sergio Ramos tullut kentälle, koska silloin olisimme painelleet finaaliin asti.

Toivevastustajaa Parrasilla ei perjantaiseen neljännesvälieräarvontaan ole.

– Me olemme nyt pilvissä. Huomisesta alkaen ajattelemme vain (sarjapeliä) Orihuelaa vastaan.

Kuten valmentajakin kehui, oli Alcoyanon suuri sankari 41-vuotias maalivahti José Juan. Hän torjui ottelussa peräti kymmenen Realin maalintekoyritystä.

OptaJose

@OptaJose
10 - No other goalkeeper has made more saves than Alcoyano’s José Juan Figueras 🇪🇸 in a game against Real Madrid this season in all competitions (10). Titan.

– Olen sanaton ja liikuttunut. Meillä oli hankaluuksia pelissä, mutta pelasimme loistavan ottelun. Olisi mieletöntä päästä loppuotteluun. Tiesimme, että Real Madrid kävisi täysillä päälle. Nyt on aika nauttia, sillä tällaisia hetkiä on elämässä vain harvoin.

– Real Madrid loi pelissä paljon maalipaikkoja. Jouduimme vähän allapäin tauolle, mutta palasimme kopista täynnä uskoa ja tiesimme voivamme käntää pelin. Teimme ankarasti töitä pelistrategian eteen.

Jatkoajan voittomaalin tehneellä Juanan Casanovalla oli perjantain arvontaan jopa selkeä toive:

[readmore from=Copa-del-Rey]

– On hullua, että pudotimme Realin. Jos se oli mahdotonta jo 11 pelaajalla, niin kuvitelkaapa kymmenellä. Nyt toivon Barcaa vastaamme.

Pelaajat saavat seurajohdolta todennäköisesti jonkinlaisia menestysbonuksia, vaikkei niistä olekaan vielä sovittu.

– Meillä on vähän yli 700 000 euron budjetti. Bonuksista ei oltu sovittu, mutta aiomme keskustella niistä. Jos hän (maalivahti José Juan) pyytää minulta asuntoa rannalta, annan sen, Alcoyanon puheenohtaja Toni Justicia lupaili Copen haastattelussa, kaiketi pilke silmäkulmassaan.

José Juan ehti myös kommentoida seurapomon lupausta, mutta lisäten, että hän haluaa rantatalon autotallilla ja varastolla.

Lähde: AS

Jutun kahta viimeistä kappaletta on päivitetty ja tarkennettu sitaatin osalta 21.1. kello 13.27.