Barcelona eteni Espanjan Supercopan finaaliin. Suomen aikaa torstain puolelle venyneessä ottelussa Barca kaatoi Real Sociedadin rangaistuspotkukilpailun jälkeen maalein 2-1.

Rankkarikisassa Barcelona johti neljänsien laukojien jälkeen 2-1. Barcalta olivat siihen mennessä ampuneet Frenkie de Jong (epäonnistui), Ousmane Dembélé (onnistui), Miralem Pjanic (onnistui) ja Antoine Griezmann (epäonnistui). Kun viidennellä kierroksella La Realin Adnan Januzaj upotti pallon maaliin, paineet olivat Barcelonan laukojalla. Onnistuminen veisi Barcan finaaliin.

Viidentenä laukojana pallon taakse asteli Riqui Puig. 21-vuotias pelintekijä veti, vaikka on istunut koko kauden koirankopissa. Peliminuutteja on tällä kaudella kertynyt yhteensä 124.

Puig upotti pilkkunsa ja johdatti Barcelonan sunnuntaina pelattavaan loppuotteluun. Pelin jälkeen päävalmentaja Ronald Koeman kertoi, miksi Puig laukoi viidentenä.

– Minulla oli neljä laukojaa valmiina paperilla. Kysyin, kuka laukoo viidentenä. Riqui otti suuren vastuun ja pyysi saada ampua, Koeman sanoi lehdistölle.

Myös Puig itse saatiin lehdistön eteen.

– En tiennyt minne laukoisin, mutta kun pallon taakse astelee, on vain lauottava kovaa ja uskottava itseensä, Puig sanoi.

[readmore from=Barcelona]

Puigille onnistuminen oli tämän kauden vastuuseen nähden valtava. Nuorukainen vakuutti, että peli-ilo ei ole karissut.

– En ole koskaan lakannut hymyilemästä. Jos Koeman antaa minulle peliminuutteja, yritän hyödyntää ne. Olen aina halunnut olla tämän seuran ykkösjoukkueessa, eikä nyt ole se hetki, että heittäisin pyyhkeen kehään.

Barcelona kohtaa sunnuntaina pelattavassa Supercopan loppuottelussa Real Madridin tai Athletic Bilbaon. Toinen finalisti ratkotaan tänään torstaina.