Real Sociedad pani Barcelonan keskiviikkona ahtaalle Espanjan Supercupin välierässä, mutta sai lopulta taipua rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Rankkarikisassa vetäjät epäonnistuivat yhtä usein kuin onnistuivatkin, ja kymmenestä vedosta vain viisi meni maaliin. Barcelona voitti rangaistuspotkukilpailun 3-2 (lue raportti ottelusta täältä).

Barcelonan sankariksi nousi maalivahti Marc-André ter Stegen, joka torjui rankkarikisassa sekä Jon Bautistan että Mikel Oyarzabalin yritykset. Etenkin Oyarzabalin rankkarin torjunta oli merkittävä saavutus, sillä 23-vuotias Real Sociedadin kapteeni oli onnistunut kaikissa ammattilaisuransa aikana aiemmin ampumissa 17 rangaistuspotkussaan. Oyarzabal oli upottanut uransa 17. rankkarin 17 yrityksestä itse ottelun aikana, mutta rankkarikisassa hän veti vesiperän.

– Olimme viiden rankkarin päässä finaalipaikasta ja mahdollisuudesta voittaa pokaali, Oyarzabal voivotteli pelin jälkeen El Diario Vascon mukaan.

– Oli selvää, että ampuisin rankkarin ja upottaisin sen. Maalivahtikin kuitenkin pelaa. Jos minun pitäisi ampua rankkari huomenna, tekisin sen samoin. En muuttaisi mitään.

– Me kaikki olisimme halunneet päästä finaaliin, mutta tällä tavalla putoaminen sattuu enemmän. Etenkin siksi, koska meidän oli mahdollista voittaa. Rankkarit ovat lottoa ja tarkkuutta, emmekä olleet tällä kertaa tarpeeksi tarkkoja. Ylpeitä olemme kuitenkin.

Myös joukkuetoveri Mikel Merino kehui Barca-vahti Ter Stegenin panosta rangaistuspotkukilpailussa.

[readmore from=Oyarzabal-Mikel]

– Ei ole vahinko, että Barcelonalla on sellainen maalivahti kuin on. Hyvää maalivahtia tarvitaan tällaisiin peleihin, Merino kehui.

– Olemme ylpeitä siitä, mitä viheriöllä teimme. Rankkareissa tarvitaan itseluottamusta. Sitä meillä olikin, mutta vedot eivät menneet maaliin.