Barcelona ja Real Sociedad kohtasivat toisensa keskiviikkoiltana Supercopan yksiosaisessa välieräottelussa.

Barcelona selvitti tiensä sunnuntaina pelattavaan Supercopan finaaliin voitettuaan Real Sociedadin lopulta rangaistuspotkukilpailussa. Real Madrid ja Athletic iskevät torstaina yhteen toisessa välierässä.

Real Sociedad aloitti ottelun hyvin ja olikin hetken aikaa Barcelonan niskan päällä luoden paremmat maalipaikat, mutta avausjakson edetessä Barcelona otti peliä hallintaansa.

Barcelonan maalivahti Marc-André ter Stegen oli mies paikallaan ottaen muutaman tärkeän torjunnan avausjakson alkuvaiheilla.

Imanol Alguacilin miehistö pelasi tuttuun tapaan hyökkäysvoittoista ja aktiivista jalkapalloa, mutta Barcelona kykeni luomaan maalipaikkoja pallonriistojen jälkeen.

Kamppailun avausmaali nähtiin 39. minuutilla. Martin Braithwaite syötti boksin sisään juosseelle Antoine Griezmannille, joka keskitti pelivälineen maalin edessä olleelle Frenkie de Jongille ja keskikenttäpelaaja puski sen ohi Real Sociedadin maalia vartioineen Álex Remiron.

Real Sociedad nousi tasoihin toisen jakson alussa. Mikel Oyarzabal laukoi rangaistuspotkun tuttuun tapaan maaliin. Real Sociedadin kapteeni on laukonut urallaan 17 rangaistuspotkua, joista jokainen on löytänyt tiensä maaliin.

Toinen jakso oli tasainen. Kummallakin oli muutama potentiaalinen maalipaikka, mutta viimeistely-yritykset jäivät onnettomiksi. Ottelu meni lopulta jatkoajalle.

Jatkoajan paras maalipaikka nähtiin muutama minuutti ennen rangaistuspotkuja. Adnan Januzaj laukoi boksin ulkopuolelta vapaapotkun tolppaan.

Rangaistuspotkukilpailu oli varsin poikkeava. Nimittäin kymmenestä laukauksesta vain viisi päätyi maaliin. Riqui Puig ratkaisi viimeisenä laukojana Barcelonan finaalipaikan.