Barcelonan puheenjohtajaehdokas Lluís Fernández Alà sanoo, että seuralla on jo uusi Pep Guardiola organisaatiossaan: kakkosjoukkueen päävalmentaja Francisco Javier García Pimienta.

Nykyisin Manchester Cityä luotsaava Guardiola, 49, aloitti valmennusuransa Barcelonan kakkosjoukkueessa, jonka hän nosti debyyttikaudellaan Espanjan kolmannelle sarjatasolle. Guardiola ylennettiin tuon kauden jälkeen Barcelonan ykkösmiehistön käskyttäjäksi, ja loppu on historiaa. Hän voitti neljän kauden aikana Blaugranan puikoissa kaikkiaan 14 pokaalia ennen kuin jättäytyi sapattivapaalle.

García Pimienta, 46, ei ollut yhtä menestyksekäs pelaajana kuin Guardiola, mutta myös hän on Barcelonan mies henkeen ja vereen. Hän sai jalkapallo-oppinsa Barcelonassa ja pelasi muutaman ottelun edustusjoukkueessa, muttei ikinä noussut pelaavan kokoonpanon vakionimeksi. García Pimienta aloitteli valmennushommia jo pelaajaurallaan, jonka hän päätti 29-vuotiaana. Hän on vuodesta 2006 lähtien valmentanut yhtäjaksoisesti Barcelonan eri ikäluokissa nousten askel kerrallaan ylemmäs ja ylemmäs. Kakkosjoukkueen vetovastuuta García Pimienta on kantanut noin kahden ja puolen vuoden ajan.

Kuluva kausi on ollut Barcelonan kakkosjoukkueelle tuloksellisesti vaikea. García Pimientan ryhmä on seitsemän ottelun jälkeen kolmannella sarjaportaalla lohkossaan kolmanneksi viimeisenä.

Fernandez Ala luottaa kuitenkin García Pimientaan. Hänen mielestään García Pimientan olisi pitänyt nousta ykkösjoukkueen päävalmentajaksi jo viime tammikuussa, kun Ernesto Valverde sai potkut. Fernandez Alan mukaan García Pimientan pitäisi olla ensimmäinen vaihtoehto myös siinä tapauksessa, jos nykyiselle käskyttäjälle Ronald Koemanille annetaan kenkää.

– García Pimientasta tulee meidän Guardiolamme, sanoi Fernandez Ala Radio Kanal Barcelonan haastattelussa.

– Meidän olisi pitänyt luottaa García Pimientaan, kun Valverde sai kenkää, ja meidän tulisi toimia samoin, jos Koeman lähtee.

Fernandez Ala paljasti myös, että hänellä olisi jo uusi, ”Barcelonan DNA:n” omaava urheilutoimenjohtaja valmiina taskussaan. Barcelona valitsee uuden puheenjohtajansa tammikuun lopussa.

LUE MYÖS: