La Ligan alkukierroksilla sarjan kärkipaikka vaihteli kierroksesta toiseen, mutta nyt paalupaikalle on vakiintunut Real Sociedad, joka johtaa sarjaa jo viidennellä kierroksella peräkkäin. Eikä ihme, sillä La Real on jo sivunnut seuraennätystään voitettuaan kuusi peräkkäistä ottelua. Viimeisin voitto heltisi sunnuntaina sarjanousija Cádizista. Sunnuntaisessa kotipelissä Villarrealia vastaan Real Sociedad voi venyttää voittoputkensa seurahistorian pisimmäksi.

– On suurenmoista onnistua saavuttamaan se, mitä saavutamme, ja varsinkin tapa, millä onnistumme, tekee meidät ylpeiksi. Onnittelen pelaajiani siitä, kuinka he puolustavat näitä värejä. Pelaajat pelaavat täyden kympin arvoisesti, Real Sociedadin valmentaja Imanol Alguacil totesi sunnuntain voiton jälkeen Marcan mukaan.

Real Madrid on jäänyt Real Sociedadista kuuden pisteen päähän ja Barcelona jo 12 pisteen päähän, vaikkakin kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Niin ikään kaksi ottelua vähemmän pelannut Atlético Madrid vaanii baskiseuraa vain kolmen pisteen päässä.

Mediassa on alettu jo spekuloida Real Sociedadin mahdollisuuksilla mestaruustaisteluun, mutta Alguacil toppuuttelee näitä puheita. Onhan joukkue pelannut kaudestaan vain reilun neljäsosan.

– En tiedä, ketä sarjasijoitus huimaa, mutta ei ainakaan minua. Minä en ajattele kuutta peräkkäistä voitettua ottelua, vaan seuraavaa peliä, Alguacil latasi.

[readmore from=Real-Sociedad]

– Tilastot osoittavat joukkueen pelaavan hyvin, mutta se ei riitä. Haluamme saavuttaa jotain suurta, ja sen takia meidän on jatkettava tätä. Sarjakärjessä oleminen kymmenen kierroksen jälkeen ei merkitse mitään, varsinkin kun joillain joukkueilla on pelejä rästissä.

– Katsotaan sitten, kun sarjaa on pelaamatta viisi kierrosta. Meidän on selvittävä ensin talvesta, eikä siitä tule helppo.