Barcelonalle lauantai oli synkkä päivä. Se hävisi vieraissa Atlético Madridille 0-1 ja menetti lisäksi sairastuvalle Gerard Piquén ja Sergi Roberton. Ilonaiheita ei tarjoa sunnuntaikaan, sillä Real Sociedadin 1-0-vierasvoitto Cádizissa merkitsee sitä, että Barcelona on jäänyt La Ligan johtajasta – siis Real Sociedadista – jo 12 pisteen päähän.

Barcelona ei ole vielä koskaan voittanut La Ligan mestaruutta, jos se on jäänyt sarjakärjestä vähintään 12 pisteen päähän. Tosin pitää muistaa, että Barcelona on pelannut kaksi ottelua Real Sociedadia vähemmän. Barcelonan tavoin kahdeksan ottelua pelannut Atlético Madrid on Barcasta yhdeksän pistettä karussa.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
El Barcelona terminará esta jornada a 12 puntos del líder, una desventaja que JAMÁS se ha remontado para ser campeón en TODA la historia de La Liga.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
CAD 0-1 RSO (FT) - La @RealSociedad iguala su mejor racha histórica de victorias consecutivas en La Liga: seis, como en las temporadas 1930-31 y 1987-88. Nunca llegó a siete (la próxima semana recibe al Villarreal en Anoeta para establecer un hito sin precedentes).

Real Sociedadille voitto La Ligassa oli jo kuudes perättäinen. Se sivuaa seuran ennätystä. Menestyksekäs vierailu Cádizin kotistadion Carranzalle oli historiallinen, sillä kyseessä oli La Realin ensimmäinen vierasvoitto Cádizin isännöimässä La Liga -ottelussa. Aiemmat 12 ottelua olivat tuottaneet kuusi tasapeliä ja kuusi tappiota. Joukkuetta nykyisin valmentava Imanol Alguacil oli Real Sociedadin pelaaja kahdella edellisellä vierailulla kausilla 1991-1992 ja 1992-1993.

Pedro Martin

@pedritonumeros
0-0 Cádiz-Real Minuto 30.

La Real es equipo que ha jugado más partidos de Primera en Carranza (12) sin ganar ninguno.

Pedro Martin

@pedritonumeros
0-0 Cádiz-Real Minuto 15.

Imanol era jugador de la Real en los dos últimos partidos de Primera del equipo donostiarra en Cádiz:
0-0 en 1991-92
2-1 en 1992-93

Vaikka numerot olivat hyvin niukat, ei Cádiz ollut missään vaiheessa lähellä voittoa. Kotijoukkue ei laukonut pelissä kertaakaan kohti La Realin maalia, eikä koskenut ensimmäisellä puoliajalla kertaakaan palloon vastustajan rangaistusalueella. Maalintekoyritykset kirjattiin Real Sociedadille 14-2.

OptaJose

@OptaJose
0 - Cádiz are the first home side to have failed to touch in the opposite box at the half time in a single game in the Top 5 European League this season (0 vs @RealSociedadEN). Subdueded

#CadizRealSociedad
#LaLigaSantander

Ensimmäiset kunnon vaaranpaikat Real Sociedad loi avausjakson puolivälin jälkeen. Alexander Isakin maali hylättiin paitsiona 27. minuutilla, ja viisi minuuttia myöhemmin sarjanousija Cádizin puolustaja pelasti maaliviivalta Mikel Merinon yrityksen.

Toisen puoliajan alussa puolestaan Merinon maali jäi hyväksymättä paitsioaseman vuoksi. 66. minuutilla Cádizin verkko kuitenkin soi. Adnan Januzaj lähetti rangaistusalueen oikealta reunalta täydellisen keskityksen, joka leijaili Cádizin puolustajien yli Alexander Isakin päähän. Ruotsalaishyökkääjä ei epäröinyt, vaan puski sarjakärjelle täyden pistepotin osumallaan.

Real Sociedadin alku La Ligassa kymmenen ensimmäisen kierroksen vertailussa on yhdessä kauden 1981-1982 kanssa sen seurahistorian paras. Molemmilla kausilla se voitti kymmenestä ensimmäisestä pelistään seitsemän ja pelasi kahdesti tasan. Kaikilla kolmella kaudella, kun se on saanut kauteen näin laadukkaan startin, on Real Sociedad taistellut mestaruudesta kauden päätöskierrokseen saakka. Kausilla 1980-1981 ja 1981-1982 se myös voitti La Ligan.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Mejores equipos de la Real en la 10ªJ de una Liga de Primera:
1979-80 6 victorias y 4 empates
1981-82 7 victorias, 2 empates y 1 derrota
2002-03 6 victorias y 4 empates
2020-21 7 victorias, 2 empates y 1 derrota

En los 3 primeros casos luchó por el título hasta la última jornada

Vieraissa Real Sociedadilla on kulkenut erityisen mukavasti, sillä se on voittanut Eurooppa-liiga mukaan lukien jo viisi vieraspeliä putkeen, päästäen näissä peleissä vain yhden maalin. La Ligassa La Real ei ollut koskaan aiemmin voittanut neljää peräkkäistä vieraspeliä.

Pedro Martin

@pedritonumeros
La Real ha ganado sus 5 últimos partidos como visitante:
0-3 Elche
0-3 Betis
0-1 Rijeka (UEFA)
1-4 Celta
0-1 Cádiz

Primera vez que la Real gana 4 partidos seguidos de Primera como visitante.

La Real no ganaba 5 partidos oficiales seguidos a domicilio desde la temporada 39-40.