Barcelonan entinen päävalmentaja Pep Guardiola yritti hankkia Real Madridia nykyisin edustavan Martin Ødegaardin joukkueeseensa ollessaan vielä Bayern Münchenin peräsimessä vuonna 2015, paljastaa Norjan ex-hyökkääjä Jan Åge Fjørtoft.

Ødegaard oli silloin 15-vuotias teinilupaus, joka oli jo herättänyt kiinnostusta useissa Euroopan huippuseuroissa. Guardiolan huomion hän sai Norjan juniorijoukkueen harjoitusleirillä Qatarissa, missä Bayern Münchenin ykkösmiehistö sattui harjoittelemaan samaan aikaan.

Guardiola piti näkemästään ja vahvisti Norjan maajoukkueen kanssa työskennelleelle ex-hyökkääjä Fjørtoftille, että hän haluaisi tuoda Ødegaardin mukanaan Müncheniin.

− Teidän täytyy tuoda tämä poika Müncheniin! Teen hänestä maailman parhaan pelaajan, Norjan maajoukkueen neuvonantajana nykyisin työskentelevä Fjørtoft paljasti Guardiolan sanoneen Fabrizio Romanon Here We Go -podcastin vieraana.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Martin Ødegaard pelasi viime kauden lainalla Real Sociedadissa. Kuva: Getty Images

Ødegaard edusti vuonna 2015 vielä norjalaisseura Strømsgodsetia. Hänen perässään olivat lopulta myös valioliigajätit Liverpool ja Arsenal.

Real Madrid nappasi huippulupauksen kuitenkin itselleen, kun seuran tasokas kakkosjoukkue Real Castilla nousi ratkaisevaan rooliin nuoren pelaajan siirtoneuvotteluissa.

[readmore from=Real-Madrid]

– Liverpool oli hänen lempiseuransa nuorena. Syy sille, miksi hän kuitenkin päätyi Madridiin, oli melko yksinkertainen: Realilla oli oma kakkosjoukkueensa, näillä kolmella muulla ei.

– Toisen joukkueen peräsimessä toimi myös Zinédine Zidane – ei siis mikään huono ex-pelaaja ja valmentaja, lisäsi Fjørtoft.

Ødegaard on tänään avauskokoonpanossa, kun Real Madrid kohtaa Villarrealin vieraissa kello 17:15 Suomen aikaa. Norjalaistähti on pelannut tällä kaudella neljä La Liga -ottelua Real Madridin paidassa.

Lähteet: Diario AS, Goal