Lionel Messillä on tänään mahdollisuus sivuta Brasilian hyökkääjälegenda Pelén maaliennätystä. Hattutemppu Atlético Madridia vastaan nostaisi argentiinalaisen tasoihin yhden kaikkien aikojen parhaana jalkapalloilijana pidetyn pelaajan kanssa.

Vuosina 1956-1974 pelannut Pelé teki ammattilaisurallaan 643 maalia Brasilian liigassa Santosin paidassa. 33-vuotias Messi on iskenyt tähän mennessä 640 osumaa Barcelonalle.

Messiltä löytyy historiaa onnistumisista Atléticoa vastaan. Hyökkääjä on takonut 41 keskinäisen kohtaamisen aikana 32 maalia ja kolme hattutemppua madridilaisten verkkoon.

Messillä on kulunut maalimääränsä saavuttamiseen 16 vuotta. Argentiinalainen on edustanut Barcelonaa koko ammattilaisuransa ajan. Pelé edusti 17 vuotta Santosia ennen siirtoaan uransa viimeisiksi vuosiksi Yhdysvaltoihin New York Cosmosin paitaan.

Atlético on seitsemän pelatun ottelun jälkeen La Ligassa kolmantena. Barca majailee kahdeksantena kuusi pistettä perässä.