FC Barcelonan supertähti ja keulakuva Lionel Messi saapui keskiviikkona takaisin Barcelonaan Etelä-Amerikasta, jossa hän pelasi Argentiinan MM-karsintaotteluissa. Messi pelasi vahvan ottelun, kun Argentiina kukisti vieraissa Perun 2-0, mutta ei ollut erityisen rento tai hyväntuulinen palattuaan kotiin Kataloniaan. Eikä paluu rentoutumista varsinaisesti mahdollistanutkaan, sillä sellainen toimittajalauma kameroineen oli Messiä vastassa heti kentällä.

– Totta puhuen olen vähän kyllästynyt siihen, että olen aina syyllinen seuran kaikkiin ongelmiin, Messi puuskahti toimittajille kameroiden taltioidessa kommentin.

Varmuutta siitä ei ole, mutta AS arvelee Messin kommentin liittyneen joukkuetoveri Antoine Griezmannin entisen agentin Éric Olhatsin äskettäin France Footballille antamiin lausuntoihin, joissa hän kuvaili Messiä ”terrorihallinnoksi”. Eräs toimittaja mainitsi nämä kommentit juuri ennen Messin puuskahdusta.

– Antoine saapui seuraan, jossa Messi hallitsee kaikkea. Hän on kuin kuninkaallinen eikä ilahtunut Antoinen tulosta, Olhats kommentoi.

– Hänen asenteensa on ollut valitettava, ja hän sai Antoinen voimaan huonosti. Olen aina kuullut Griezmannin sanovan, ettei hänellä ole mitään ongelmaa Messin kanssa, mutten koskaan toisinpäin. Se on terrorihallintoa. Joko olet Messin puolella, tai olet häntä vastaan.

– Griezmann ei ikinä ryhdy riitelemään kenenkään kanssa. Se ei ole alkuunkaan hänen juttunsa. Mutta kun Griezmann saapui viime kaudella, Messi ei puhunut eikä syötellyt hänelle. Luulen, että siitä syntynyt trauma vaikeutti sopeutumista.

Ennen taksiin nousuaan Messi tokaisi vielä toimittajille ”tämä on hullua”. Hänen ärtymyksensä arvellaan saattaneen liittyä siihenkin, että tullin työntekijä pidätteli häntä tarkastuksessa yli puoli tuntia Messin yksityiskoneen saavuttua terminaaliin.

[readmore from=Messi-Lionel]

Varmaa lienee ainakin se, että poikkeuksellisen suorasanaisesta tokaisusta espanjalaismedia saa vain lisää vettä myllyynsä Barcelonan sisäisistä kiistoista ja Messin lähtöhaluista kirjoittaessaan.

Videon Messin saapumisesta toimittajalauman kynsiin voi katsoa AS:n sivuilta.