Javier Mascherano on lopettanut pelaajauransa. Pelaaja vahvisti asian sunnuntaina.

Mascheranon viimeiseksi otteluksi jäi Estudiantesin paidassa hävitty Argentiinan cup-ottelu Argentinos Juniorsia vastaan.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Estudiantes de La Plata

@EdelpOficial
🎙 El testimonio completo de Javier Mascherano, al anunciar en conferencia de prensa su retiro del fútbol profesional

36-vuotias Mascherano aloitti pelaajauransa River Platessa, jonka riveistä hän siirtyi brasilialaiseen Corinthiansiin 2005. Sieltä tie vei Valioliigan West Hamiin ja vain puolta vuotta myöhemmin Liverpooliin.

Kesällä 2010 Barcelona osti Mascheranon 20 miljoonalla eurolla, eikä sitä kauppaa ole tarvinnut myöhemmin katua. Argentiinalainen pelasi Barcelonassa keskikentän pohjalla ja ennen kaikkea topparina yhteensä 334 ottelua. Pokaaleita Mascherano kauhoi Barcelonassa komeat 17.

LUE MYÖS:

Barcasta Jefecito siirtyi kiinalaiseen Hebei China Fortuneen tammikuussa 2018. Peliaikaa ei enää Barcelonassa ollut tullut samaan malliin, ja Mascherano halusi tiettävästi pitää itselleen oven auki Argentiinan MM-joukkueeseen.

Viime vuodenvaihteessa Mascherano vielä palasi hetkeksi kotimaahansa, kunnes ripusti nyt nappulakenkänsä naulaan.

Argentiinan maajoukkueessa Mascherano pelasi urallaan peräti 147 ottelua. Hän on maan kaikkien aikojen ottelutilaston kärkimies vielä ainakin hetken. Lionel Messi on pelannut 141 A-maaottelua.

FC Barcelona

@FCBarcelona_cat
⚔️ Guerrer, @mascherano 🛡