Tiistaiaamuna tehtyjen koronatestien tulokset eivät tuoneet Kiovan Dynamon joukkueeseen uusia positiivisia koronatapauksia, joten eilen iltapäivällä varmistui, että Mestarien liigan ottelu Barcelona-Kiovan Dynamo keskiviikkona pelataan. Helppo ei Dynamon lähtötilanne silti ole, sillä ukrainalaisvierailta on sivussa peräti 13 pelaajaa, joista yhdeksän koronatartunnan takia.

Dynamon romanialainen valmentaja Mircea Lucescu tietää toki joukkueensa olevan Camp Noulla selkeä altavastaaja, mutta hän on huomioinut myös Barcelonan tuloksellisesti vaisunpuoleisen alkukauden. Lucescu totesi lehdistötilaisuudessa, ettei usko Barcelonan olevan tasolla, jota Mestarien liigan voittaminen vaatii.

– Bayern Müncheniä vastaan pelatun ottelun (toim. huom. 2-8-tappio Mestarien liigan puolivälierässä elokuussa) jälkeen oli ymmärrettävää, että Barcelona pyrki tekemään muutoksia, Lucescu totesi.

– Heillä on joukkueessaan hyvin lahjakkaita pelaajia, mutta he tarvitsevat aikaa oppiakseen mekanismit. En usko, että Barcelona on tällä hetkellä tasolla, jota Mestarien liigan voittaminen vaatii. Bayern Münchenillä, Manchester Cityllä ja Paris Saint-Germainilla on paremmat mahdollisuudet.

Lucescu nostaa tietenkin erikseen esille Lionel Messin, joka on hänenkin mielestään erittäin tärkeä pelaaja joukkueessa. Hän myös uskoo joukkueen voivan parantaa, mutta eri asia, riittääkö aika. Mestarien liigassa hän pitää Barcelonan mahdollisuuksia parempina kuin La Ligassa.

[readmore from=Barcelona]

– Uusi valmentaja tarvitsee ainakin kuusi kuukautta aikaa. Keväällä Barcelona on kuin toinen joukkue. Barcelonalle Mestarien liiga sopii La Ligaa paremmin, sillä kansallisessa sarjassa kaikki vastustajat tuntevat heidät liian hyvin, Lucescu uskoo.

Barcelona ei ole hävinnyt Mestarien liigan lohkovaiheessa 22 otteluun ja on saanut täydet kuusi pistettä tähänastisista otteluistaan. Kiovan Dynamolla pisteitä on yksi.

Lähde: Goal