FC Barcelonan ympärillä riittää puheenaiheita. On jälkipyykkiä lauantain El Clásicosta, on epäluottamusäänestystä ja johtokunnan mahdollista eroa ja on keskiviikon huippuottelu Juventusta vastaan Mestarien liigassa.

Juventus-kohtaaminen käy aasinsiltana tammikuussa taas avautuviin siirtomarkkinoihin. Mundo Deportivo nimittäin kertoo, että Barcelona ja Juventus ovat kiinnostuneet samasta pelaajasta, Ajaxin keskikenttäpelaaja Ryan Gravenberchista.

Barcelona on hankkinut lyhyen ajan sisällä Ajaxista jo Frenkie de Jongin ja Sergiño Destin, ja mikäli Ronald Koemanista on kiinni, voisi Gravenberch olla listalla seuraavana.

190-senttinen Gravenberch on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo 14 ottelua Eredivisiessä ja tehnyt niissä hyvät tehot, kaksi maalia ja kolme maalisyöttöä. Tällä kaudella Gravenberch on pelannut täydet 90 minuuttia Mestarien liigassa Liverpoolia vastaan sekä kolme täyttä 90-minuuttista Ajaxin sarjaotteluissa. Kaksi peliä häneltä jäi väliin koronavirustartunnan vuoksi.

Gravenberchin parhaat avut eivät kuitenkaan ole yksinomaan hyökkäyspäässä, vaan häntä pidetään pikemminkin keskikentän keskustan yleispelaajana, ”box-to-box-pelaajana”. Gravenberchia onkin sanottu joissain yhteyksissä ”uudeksi Paul Pogbaksi”.

[readmore from=Barcelona]

Pogbaan nuorta hollantilaista yhdistää sekin, että hänen agenttinaan on sama mies, ”superagentiksi” tituleerattu Mino Raiola. Raiolan hahmo ei välttämättä Gravenberchin hankintaa Barcelonalle helpommaksi tee, sillä hänellä on tunnetusti erityisen lämpimät välit juuri Juventukseen. Sinne Raiola välitti Ajaxista myös Matthijs De Ligtin Barcelonan nenän edestä.

Mundo Deportivo arvelee Gravenberchin hintalapun asettuvan 20-25 miljoonan euron haarukkaan. Samassa yhteydessä lehti lisää Barcelonan olevan kiinnostunut myös PSV Eindhovenin 21-vuotiaasta laitalinkistä Donyell Malenista, mikäli Memphis Depayn hankintaa ei saada maaliin. Mino Raiola toimii myös Malenin agenttina.