Ihmettelimme viikko sitten jutussamme La Ligan ehtaa tilastokummajaista. Ensimmäistä kertaa sarjan 91-vuotisessa historiassa kuuden kierroksen jälkeen sarjaa oli johtanut kuusi eri joukkuetta. Vielä erikoisempaa oli, että jokaisen kierroksen jälkeen sarjaa johtanut joukkue hävisi aina seuraavan ottelunsa.

Kaikki putket ja taiat rikkoutuvat aikanaan, ja niin tämäkin. Viiko sitten sarjakärkeen kipusi Real Sociedad, ja nyt seitsemännen ottelukierroksen se jatkaa piikissä edelleen. Real Sociedadista tuli myös kauden ensimmäinen sarjajohtaja, joka onnistui voittamaan seuraavan ottelunsa. Huesca kaatui San Sebástianissa maalein 4-1.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Y la Real Sociedad dijo que hasta aquí llegó la racha.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
El líder tras la jornada 1 (Valencia) perdió en la J2 (2-1). El líder tras la J2 (Granada) perdió en la J3 (6-1). El líder tras la J3 (Betis) perdió en la J4 (3-0). El líder tras la J4 (Getafe) perdió en la J5 (3-0). El líder tras la J5 (Madrid) ha perdido en la J6 (0-1) 🤯🤯🤯

Real Sociedad siirtyi johtoon 35. minuutilla, kun rankkarispesialisti ja joukkueen kapteeni Mikel Oyarzabal upotti käsivirheen seurauksena tuomitun pilkun vuorenvarmasti. Tämä jäi myös taukotilanteeksi.

Heti toisen jakson alkajaisiksi sarjanousija Huesca nousi tasoihin Rafa Mirin erittäin näyttävällä puskumaalilla. Nappikeskityksen tarjoili Javier Galan.

Hieno puskumaali oli seuraavakin, ja asialla tälläkin kertaa Espanjan maajoukkuepelaaja Oyarzabal. 23-vuotias hyökkääjä nousi samalla koko sarjan maalipörssin kärkeen neljällä maalilla ja kahdella maalisyötöllä.

[readmore from=Real-Sociedad]

Huesca pinnisteli, mutta maalinteossa onnistui enää vain kotijoukkue La Real. Ensin 69. minuutilla Portu ampui terävällä etukulmakudilla numeroiksi 3-1 ja kuusi minuuttia myöhemmin asialla oli ruotsalainen Alexander Isak. Isak otti David Silvan hyvän pystysyötön taidokkaasti haltuun ja sijoitti pallon alanurkkaan Huesca-puolustuksen estelyistä huolimatta. Maali oli Isakille kauden ensimmäinen ja maalisyöttö Silvalle ottelun, sekä koko kauden toinen.

OptaJose

@OptaJose
2 - David Silva has provided two assists in a single @LaLigaEN game for the first time since January 2010 for Valencia against Villarreal, becoming the oldest player to assist two goals in the same LaLiga game for @RealSociedadEN in the 21st century (34y 291d). Magic.

Portu puolestaan teki Oyarzabalin tavoin jo kauden neljännen maalinsa. Real Sociedadin kaksikon tavoin neljään maaliin ovat pystyneet Luis Suárez (Atlético Madrid), Ansu Fati (Barcelona) ja Paco Alcacér (Villarreal).

Real Sociedadilla on nyt seitsemästä pelistä 14 pistettä ja se on tämänkin kierroksen jälkeen sarjan ykkösenä. Pisteen perässä tulevat Real Madrid ja Granada ovat tosin pelanneet yhden pelin vähemmän ja kolmen pisteen päässä oleva Atlético Madrid peräti kaksi peliä vähemmän. Huesca on sijalla 17, mutta menettää varmuudella yhden sijan huomisen Levante-Celta Vigo -pelin jälkeen.