Barcelona kärsi lauantaina yllätystappion Getafelle ja on tässä vaiheessa kautta La Ligan sarjataulukossa vasta yhdeksäntenä – tosin 1-2 ottelua monia muita vähemmän pelanneena. Ottelun jälkeen eniten puhuttivat Barcelonan valmentajan Ronald Koemanin väitteet Getafen laitapuolustaja Allan Nyomin likaisesta pelistä. Koeman väitti 32-vuotiaan kamerunilaisen solvanneen tätä sivurajalla, mutta Getafen käskyttäjä José Bordalas kiisti syytökset.

– Nyom ei kunnioittanut minua. Hän sanoi minulle sivurajalla todella rumia asioita, Koeman kommentoi pelin jälkeen TV-haastattelussa.

Sunnuntaina Catalunya Rádion El Club de mitjanit -ohjelmassa analysoitiin Nyomin mahdollisia sanomisia. Ohjelman mukaan Nyom solvasi Koemania ”h*oranpenikaksi” ja kehotti häntä alatyylisesti anaaliseksiin.

Asiasta kirjoittavan Mundo Deportivon mukaan Espanjan jalkapalloliiton kurinpitosäännöstö mahdollistaa sen, että Barcelona voi halutessaan tehdä Nyomista valituksen. Siitä, tekeekö se niin, lehdellä ei ole vielä tietoa.

AS kertoi jo aiemmin Nyomin provosoineen myös Barcelonan teinitähteä Ansu Fatia. Nyom kaatoi kaksinkamppailussa rangaistusalueella Fatin, kun pelattiin ottelun 66. minuuttia. Fatin maatessa nurmen pinnassa Nyomin väitetään huutaneen:

– Olet 18-vuotias, ja sukellat jo noin? 18-vuotiaana!?

[readmore from=Barcelona]

Fati täyttää 18 vuotta vasta lokakuun viimeisenä päivänä. Oli ikä mikä oli, on AS:n erotuomariasiantuntija Eduardo Iturralde González sitä mieltä, että Barcelonan olisi pitänyt saada rankkari tilanteesta, jossa Nyom esti Fatia heilauttamalla lähden tämän naamalle.

– Nyom levitti käsivartensa Ansun naamalle, vaikkei hänellä ollut siihen mitään tarvetta. Se oli rankkarin paikka, Iturralde totesi.