La Liga -kierroksesta on kovaa vauhtia tulossa hyvin yllätysvoittoinen.

Ensin Granada kaatoi Sevillan 1-0. Sitten Real Madrid hävisi kotonaan sarjanousija Cádizille 0-1. Ja nyt Barcelona kävi häviämässä Getafen vieraana samoin, 0-1-lukemin.

Barcelona oli pelannut kauden kolme ensimmäistä otteluaan samalla avauskokoonpanolla. Getafe-peliin päävalmentaja Ronald Koeman teki kolme vaihtoa. Sergiño Dest avasi vasempana pakkina loukkaantuneen Jordi Alban tilalla, 17-vuotias Pedri kymppipaikalla Philippe Coutinhon paikalla ja Ousmane Dembélé vasemmalla laidalla Ansu Fatin tilalla.

Kolmikosta erityisesti Pedri loisti. Nuorukainen oli jatkuvasti pelin sisällä. Myös Dest esiintyi pirteästi, vaikka normaalisti 19-vuotias pakki pelaa oikealla laidalla.

Kovin paljon hyviä maalipaikkoja ei ottelussa ylipäätään nähty. 20. minuutilla Lionel Messi laukoi tolppaan. Se oli Messin La Liga -uralla peräti 92. kuti maalipuihin.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Hoy Benzema y Messi han rematado a los palos.

Más remates a los palos en partidos de Primera en los últimos 25 años:
92 Messi
64 Cristiano
47 Benzema
38 Eto'o y Aduriz

Vielä parempi tilanne nähtiin kymmenen minuuttia myöhemmin. Dembélé ja Pedri petasivat vastahyökkäyksestä erinomaisen paikan Antoine Griezmannille, jonka yritys karkasi taivaan tuuliin.

Toisella puoliskolla Getafe onnistui riisumaan Barcelonan täysin aseista. Barcelona ei saanut juuri mitään aikaiseksi, ja Getafe teki juuri tarvittavan.

Ottelun ainoa maali nähtiin 56. minuutilla Frenkie de Jong meni boksissa liian aggressiivisesti kaksinkamppailutilanteeseen ja aiheutti rangaistuspotkun. Jaime Mata viimeisteli varmasti.

Barca ei oikein missään vaiheessa saanut kunnon loppukiriä päälle. Toki joukkue nosti riskitasoaan, mikä oikeastaan aiheutti vain pelin lopussa vastahyökkäyksen, jossa Cucho laukoi Neton torjunnasta pallon ylärimaan.

Cucho sai toisenkin paikan, mutta läpiajo karkasi pahasti yli maalin.

Aivan yhtäkkiä vielä lisäajan lopussa Messi laukoi ensin kohtuullisesta paikasta ohi ja Djené puski vielä keskityksen oman maalinsa ylärimaan.

Getafen voitto tarkoittaa sitä, että se on nyt sarjakärjessä yhdessä Real Madridin, Cádizin ja Granadan kanssa. Kaikilla on kasassa kymmenen pistettä, joskin Cádiz on pelannut kuusi ottelua ja muut viisi.

Barcelona on pelannut vasta neljä ottelua, ja pisteitä se on saanut kasaan seitsemän.