La Liga on saanut jälleen uuden sarjajohtajan. Kautta on pelattu kuusi kierrosta (pl. muutama rästipeli), ja sarjaa on ehtinyt johtaa jo kuusi eri seuraa. Eivätkä tähän joukkoon lukeudu Barcelona, Atlético Madrid tai Sevilla.

Ensimmäisten neljän kierroksen jälkeen sarjan kärjessä kävivät vuorollaan Valencia, Granada, Real Betis ja Getafe. Vihdoin viides kierros nosti sarjan kärkeen jättiseuran, kun Real Madrid kiilasi paalupaikalle. Real Madrid kuitenkin hävisi lauantaina sarjanousija Cádizille ja joutui luopumaan asemastaan.

Tästä päästäänkin varsinaisen tilastomysteerin pariin. Tilastovirtuoosi MisterChip nosti jo ennen lokakuun maaottelutaukoa esiin kummallisen tilastopoikkeaman. Kauden 2020-2021 aikana kunkin La Ligan kierroksen sarjakärki on aina hävinnyt seuraavan ottelunsa (ja joutunut siten luopumaan paikastaan). Harva varmaan uskoi, että mysteeri kestäisi myös Real Madridin isännöidessä Cádizia, mutta niin vain kävi.

Niin, entäs se uusi sarjakärki sitten? Se on Real Sociedad, joka voitti sunnuntain myöhäisottelussa Real Betisin tämän kotikentällä maalein 0-3. Baskiseuran seuraava ottelu on ensi sunnuntaina samaan aikaan kello 22 sarjanousija Huescaa vastaan, joten saapa nähdä, jatkuuko taika tuolloinkin ja ottaako Huesca kauden avausvoittonsa.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Hola @SDHuesca. Tu turno.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
El líder tras la jornada 1 (Valencia) perdió en la J2 (2-1). El líder tras la J2 (Granada) perdió en la J3 (6-1). El líder tras la J3 (Betis) perdió en la J4 (3-0). El líder tras la J4 (Getafe) perdió en la J5 (3-0). El líder tras la J5 (Madrid) ha perdido en la J6 (0-1) 🤯🤯🤯

Mielenkiintoinen tilasto on sinänsä sekin, että sarjanousijat Huesca, Cádiz ja Elche eivät ole hävinneet tällä kaudella vielä ainuttakaan vieraspeliä yhteensä kahdeksasta vierasottelustaan. Cádizilla ja Elchellä on pelkkiä vierasvoittoja ja Huescalla pelkkiä tasapelejä. Tämä lupaa hyvää taian jatkumista ajatellen.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Final Alavés-Elche 0-2.

Los equipos recién ascendidos no han perdido como visitantes en esta Liga de Primera:
Cádiz 3 victorias
Elche 2 victorias
Huesca 3 empates

Real Sociedadin voitto tuli melko vakuuttavaan tyyliin, sillä sen maalivahti Alex Remiro joutui torjumaan ottelussa vain kerran. Remirolle nollapeli oli jo kauden neljäs. Kuudessa ottelussa hän on joutunut antautumaan vain kaksi kertaa.

Kärkiottelun avausmaalin teki Portu 43. minuutilla Espanjan maajoukkuepelaaja Mikel Oyarzabalin esityöstä. 2-0 -maalin teki Oyarzabal itse, rangaistuspotkusta 74. minuutilla.

23-vuotiaan Oyarzabalin rankkarisaldo on ammattilaisuran ajalta sataprosenttinen, sillä hän on upottanut kaikki 13 ampumaansa rangaistuspotkua. Pilkuista yhdeksän Oyarzabal on vetänyt kasvattajaseurassaan Real Sociedadissa ja neljä Espanjan maajoukkuetehtävissä.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
13 de 13. Una máquina

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
RSO 1-0 GET (30’) - @mikel10oyar ha lanzado 12 penaltis en su carrera profesional (club y selección). No ha fallado ninguno.

Viimeisen naulan Real Betisin arkkuun löivät vaihdossa aloittaneet Adnan Januzaj ja Alexander Isak. Januzaj nosti hyökkäystä itse, pelasi hyvän seinän Isakin kanssa ja laukoi napakan kudin pienestä kulmasta ylänurkkaan. Komea osuma, joka toi Real Sociedadille 3-0-vierasvoiton ja paikan sarjakärjessä.

Kyseessä on ensimmäinen kerta La Ligan 91-vuotisessa historiassa, kun sarjassa on ollut kuusi eri johtajaa kuuden ensimmäisen kierroksen aikana. Real Sociedad johti liigaa viimeksi syksyllä 2002.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
La Real Sociedad no era líder de La Liga, más allá de la segunda jornada, desde el casi-título de la temporada 2002-03, con Reynald Denoueix en el banquillo.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Jornada 1: Valencia
Jornada 2: Granada
Jornada 3: Real Betis
Jornada 4: Getafe
Jornada 5: Real Madrid
Jornada 6: Real Sociedad

6 líderes diferentes en las primeras 6 jornadas de La Liga.

91 años de historia del campeonato español y.... NO HAY PRECEDENTES.