La Ligassa nähtiin todellinen jymypaukku lauantai-iltana.

Sasrjanousija Cádizilla ei pitänyt olla mitään palaa hallitsevan mestarin vieraana, mutta niin vain Cádiz haki pisteet Madridista maalein 1-0.

Ottelun alla vedonlyöntiyhtiöt olisivat maksaneet Cádizin voitosta rahat takaisin yli 11-kertaisina. Aina välillä kuitenkin epätodennäköinen toteutuu. Sen aika oli nyt.

Cádiz iski maalinsa jo vartin pelin jälkeen. Oikealta lähetettiin korkea pallo kohti kohdepelaaja Álvaro Negredoa. Kokenut keskushyökkääjä pudotti pelivälineen Anthony Lozanon juoksulinjalle. Sergio Ramos oli tilanteesta myöhässä, ja Lozano sijoitti ohi Thibaut Courtois’n.

Ramosille ottelu oli muuten jo uran 498:s La Ligassa. Hän nousi nyt kaikkien aikojen listalla Fernando Hierron ohi ja kokonaistilaston kymmenenneksi.

Ramos juhlisti merkkipaalua tuttuun tapaan varoituksella, mutta Real Madrid -kapteenin peli päättyi jo ensimmäisen jakson jälkeen. Myöhemmin ohjaaja poimi kuviin Ramosin, jonka polvi oli kääritty jäihin, mutta merkittävästä loukkaantumisesta ei välttämättä ole kyse. On hyvin mahdollista, että Zinédine Zidane halusi varmistaa, ettei Ramos ota pelikieltoa juuri ennen El Clásicoa.

Ramos oli muuten vain yksi peräti neljästä vaihdosta, jotka Zidane teki puoliajalla. Harvinaisella ratkaisulla Zidane todennäköisesti halusi herätellä joukkuettaan, joka pelasi suorastaan surkean avausjakson.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä vahvemmin Real otti pelin hallinnan itselleen.

Real Madridin tasoitus oli hyvin lähellä kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Karim Benzema rimpuili keltapaitojen keskeltä jalkansa vapaaksi ja lähetti kovan laukauksen boksin ulkopuolelta. Maalivahti jo ohitettiin, mutta ylärimaan kolahti. Hetkeä aiemmin Benzema sai pallon maaliinkin, mutta tuossa tilanteessa hän oli selvästi paitsiossa.