Valencia koki sunnuntaina kauden kolmannen tappionsa, kun Derbi de la Comunitat -nimellä tunnetussa Valencian alueen derbyssä Villarreal oli parempi maalein 2-1. Voitto nosti Villarrealin ainakin muutamaksi tunniksi La Ligan kärkeen ohi Real Madridin, mutta sunnuntain iltaottelussa joko Real Betis tai Real Sociedad voi vielä kiilata edelle.

Erityisen karvaan tappiosta Valencialle tekee se, että ottelun voittomaalin viimeisteli 69. minuutilla Dani Parejo, joka toimi vielä viime kaudella Valencian kapteenina. Parejo pelasi Valenciassa kaikkiaan yhdeksän kautta, ja niistä viidellä hän kantoi seurassa kapteenin nauhaa. Valencian säästökuuri johti siihen, että seura luopui monista avainpelaajistaan, ja niinpä 31-vuotias Parejokin vaihtoi täksi kaudeksi Villarrealiin – ilmaissiirrolla ja neljän vuoden sopimuksella.

Hieman rangaistusalueen takaa voittomaalin laukonut Parejo oli lähellä jopa tuulettaa ensimmäistä maaliaan Villarrealin paidassa, kunnes muisti, että vastassa oli miehen uran pitkäaikaisin seura Valencia ja laski kätensä. Maali oli epäilemättä miehelle joka tapauksessa tunteikas. Ironiaa lisää se, ettei Parejo tehnyt ainuttakaan maalia 18 derbyssään, jotka hän pelasi Valencian paidassa Villarrealia vastaan.

Squawka

@Squawka
Dani Parejo for Valencia against Villarreal in LaLiga: 18 games, 0 goals

Dani Parejo for Villarreal against Valencia in LaLiga: 1 game, 1 goal

It just had to happen. 🙃

Ottelun muista maaleista vastasivat kuudennella minuutilla rankkarin upottanut Paco Alcacér sekä 37. minuutilla Valencian tasoihin tuonut Goncalo Guedes. Villarrealin Takefusa Kubo otti lisäajalla toisen varoituksensa ja joutui ulosajetuksi.

Mikäs muuten sopivampaa, että tietysti myös Paco Alcacér on Valencian kasvatti, joka siirtyi seurasta väkevän läpimurtonsa jälkeen kesällä 2016 Barcelonaan. Omat koirat siis purivat tänään Valenciaa oikein kunnolla.

OptaJose

@OptaJose
2 - Paco Alcácer has scored in each one of his two league games vs Valencia (two goals), more than any other opponent in the competition scoring in the 100% of games. Sorry

#VillarrealCF
#ValenciaCF