Kun sarjanousija Elche aloitti kautensa La Ligassa vajaat kaksi viikkoa sitten, oli sillä riveissään vain 17 pelaajaa. Tuolloin se oli juuri ilmoittanut siirtoikkunan viidennestä hankinnastaan Lucas Boyesta.

Elchen lähtökohta kauteen oli muita haastavampi La Ligan nousukarsintojen viivästyttyä koronaviruksesta johtuvista syistä. Se sai tietää vasta 23. elokuuta, millä sarjatasolla tällä kaudella pelaa. Nousukarsintojen ratkaisevassa ottelussa kaatui Girona. Elchen viime kauden pelaajista joukkueessa jatkoi vain kymmenen.

Vaikka kauteen valmistautuminen onkin ollut verkkaista, niin parempi myöhään kuin milloinkaan. Elche teki siirtoikkunan viimeisenä päivänä maanantaina peräti kuusi pelaajakauppaa, nostaen siirtoikkunan hankintojensa kokonaismäärän 13:een. Hankinnoista karkeasti puolet, eli kuusi on argentiinalaisia.

Elchen päähankinta on Raúl Guti. Sarjanousija maksoi hänestä Real Zaragozalle viisi miljoonaa euroa, tehden Raúl Gutista Elchen uuden ennätyshankinnan. Muutoin Elche ei rahaa juuri käyttänytkään, sillä Raúl Gutia ja puoli miljoonaa maksanutta Málagan Tete Morentea lukuun ottamatta kaikki muut tulokkaat olivat joko ilmaissiirtoja tai lainoja.

Siirtoikkunan viimeisenä päivänä Elche kiinnitti joukkueeseensa maalivahti Diego Rodríguezin (edellinen seura argentiinalainen Defensa), keskikenttäpelaaja Iván Marconen (Boca Juniors), laitapelaaja Emiliano Rigonin (Zenit) ja hyökkääjä Guido Carrillon (Southampton). Kaikki ”deadline dayn” hankinnat ovat argentiinalaisia. Muut kaksi joukkueeseen tullutta argentiinalaista ovat jo mainittu Lucas Boyé sekä puolustaja Juan Sánchez Miño.

Elchen kokoonpanoon liittyi myös viisi uutta espanjalaispelaajaa, joista sunnuntaina värvätty Antonio Barragán (Real Betis) saapui seuraan myös siirtoikkunan loppusuoralla. Lisäksi Elche värväsi kolumbialaisen Jeison Lucumín meksikolaista Tigresistä sekä lainasi malilaisen Youssouf Konén Lyonista.

Deadline dayna liikennettä oli kahteen suuntaan, sillä neljän hankinnan lisäksi Elche myös luopui kahdesta pelaajastaan. Se lainasi Ramón Folchin Tenerifeen ja Nacho Pastorin Lorcaan.

[readmore from=Elche]

Puhdasta sattumaa Elchen argentiinalaispelaajiin satsaaminen ei ole, sillä joukkueen omistaja ja pelaaja-agentti Christian Bragarnik sekä päävalmentaja Jorge Almirón ovat niin ikään argentiinalaisia.

Elchen palkkakatto on koko La Ligan matalin, joten se jätti kokoonpanoonsa vielä kaksi paikkaa auki mahdollisia tammikuun hankintoja silmällä pitäen.

Lähteet: Mundo Deportivo ja Transfermarkt