Barcelona ja Ajax ovat päässeet sopuun laitapuolustaja Sergiño Destin siirrosta Kataloniaan, kertoo De Telegraaf. Hollantilaislehden mukaan Dest, 19, pelasi viimeiset minuuttinsa Ajaxin paidassa lauantaina, kun amsterdamilaisseura voitti Vitessen 2-1 Eredivisiessä.

Barça ja Ajax ovat päässeet yhteisymmärrykseen Destin siirtosummasta. Yhdysvaltain maajoukkuepakin odotetaan matkustavan sunnuntaina tai maanantaina Barcelonaan viimeistelemään sopimuksensa.

De Telegraafin tietojen mukaan Barcelona maksaa alustavasti Destistä 20 miljoonaa euroa, mutta lopullinen summa kasvaa vielä erilaisten bonusten myötä. Barcelonan ja Ajaxin hyvät välit vaikuttivat isosti siihen, että moinen maksujärjestely saatiin sovittua.

Destin perässä oli myös Bayern München, joka on Diario Sportin mukaan pettynyt siihen, miten Ajax toimi nuorukaisen kanssa. Bayern oli sopinut Destin kanssa henkilökohtaisista ehdoista ja tehnyt hänestä kaksi tarjousta, joista jälkimmäinen oli lähes 20 miljoonaa euroa, kun Barcelona ei ollut vielä edes kisassa mukana.

Bayern uskoo, että Ajax viivytteli tahallaan, jotta Barcelona ehtisi myydä Nélson Semedon Wolverhamptoniin ja saada siten tarvittavat varat Destiä varten. Semedo lähti Englantiin muutama päivä sitten 30 miljoonan euron korvausta vastaan.

Saksalaisjätti on yllättynyt Ajaxin valitsemasta linjasta, sillä se olisi voinut tarjota saman verran kuin Barcelona ja maksaa Destistä huomattavasti enemmän jo suoraan siirron yhteydessä.