Real Madrid aloitti La Liga -kautensa 2020-2021 vierasottelulla Real Sociedadia vastaan. Puolustavien mestarien avauskokoonpanossa kiinnostavinta oli se, että norjalainen Martin Ødegaard oli ensi kertaa Los Blancosin avauksessa La Liga -ottelussa. 21-vuotias Ødegaard pelasi edellisen ja ainoan pääsarjapelinsä Real Madridissa yli viisi vuotta sitten.

OptaJose

@OptaJose
1947 - Martin Ødegaard 🇳🇴 will play his second @LaLigaEN game for @realmadriden and the first start, 1947 days ago since his debut in the competition (vs Getafe in May 2015). Jewel.

Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni selvässä Real Madridin hallinnassa, sillä se piti palloa 70-prosenttisesti Real Sociedadin 30 prosenttia vastaan. Kunnon maalipaikoille joukkueen oli kuitenkin vaikea päästä. Molemmille maalivahdeille tilastoitiinkin maalittomalla avausjaksolla yksi ainoa torjunta.

Real Madridin parhaat tilaisuudet syntyivät melkeinpä maalivahti Alex Remiron hapuilevista avauksista. Muuten keskitykset olivat lähinnä optimistisia ja kotijoukkue La Realin puolustus pelasi hyvin.

Vain pari minuuttia ennen taukovihellystä Real Sociedad loi parhaat tekopaikkansa. Ruotsalainen Alexander Isak pääsi erinomaiseen tekopaikkaan, mutta Thibaut Courtois esitti loistavan jalkatorjunnan. Hetkeä myöhemmin Isakin kierteinen yritys takanurkkaan meni niukasti ohi.

Toisella puoliajalla Remiro venyi hienoihin torjuntoihin tehtyään tyhjiksi Dani Carvajalin ja Karim Benzeman yritykset. Kerran myös puolustaja pelasti viime hetkillä tilanteen Benzeman päästyä avopaikkaan. Real Madrid vyörytti.

63. minuutilla ottelussa koettiin hieno hetki, kun kymmenen Manchester City -kauden jälkeen La Ligaan palannut David Silva tuli kentälle ensimmäisen kerran tällä kaudella. Silvan kauden startti oli viivästynyt koronavirustartunnan vuoksi.

70. minuutilla Real Madrid teki triplavaihdon. Ødegaard, Luka Modric ja Rodrygo saivat tehdä tilaa Casemirolle, Fede Valverdelle ja 20-vuotiaalle Marvinille, joka teki siten La Liga -debyyttinsä.

Ottelu oli varsin fyysinen, vaikkei tuomari paljon kortteja nostellutkaan. Mustelmia ja ruhjeita on varmasti monilla pelaajilla monessa joukkueessa, sillä niin rajuja taklauksia välillä nähtiin. Jo avausjaksolla varoitetut Ander Barrenetxea (Real Sociedad) ja Ferland Mendy (Real Madrid) saavat olla hyvin kiitollisia, että selvisivät yhdellä keltaisella.

88. minuutilla kunnon maalipaikka aukesi David Silvalle, joka tinttasi sydämensä kyllyydestä. Raphaël Varane pani kuitenkin itsensä täysillä peliin ja blokkasi Silvan raudanlujan kudin.

Real Madrid sai vielä lisäajalla pienen mylläkän aikaiseksi, ja se johti myös kulmapotkuun. Pienestä paineesta huolimatta maaliin saakka pallo ei ikinä mennyt, joten sarjapisteet jaettiin 0-0 -tasapelillä. Kaikkiaan Real Madrid laukoi kohti maalia neljä kertaa ja kotijoukkue Real Sociedad vain kerran.