Ajaxin päävalmentaja Erik ten Hag ei halua luopua laitapuolustaja Sergino Destistä, jota huhutaan tällä hetkellä Barcelonaan ja Bayern Müncheniin.

Saksan Sky Sportsin mukaan Dest, 19, on jo päässyt Bayernin kanssa sopuun sopimuksensa henkilökohtaisista ehdoista, mutta müncheniläisten on vielä neuvoteltava siirtosummasta Ajaxin kanssa. Mundo Deportivo taas kertoo, että Barcelona yrittää saada Destin täksi kaudeksi lainalle siten, että se sitoutuu ostamaan hänet ensi kesänä. Tällä hetkellä Barcelonalle ei ole varaa maksaa hänestä siirtokorvausta.

Yhdysvaltain A-maajoukkueessa viime vuonna debytoinut Dest on edustanut Ajaxia kesästä 2012 lähtien, ja hän oli viime kaudella amsterdamilaisten ykkösvaihtoehto oikean laitapakin paikalle.

Ten Hag ei ole yllättynyt suojattiaan ympäröivistä huhuista, mutta hän toivoo, että siirto muualle ei konkretisoidu.

– Hän on Ajaxin pelaaja, kommentoi ten Hag Goalin mukaan.

– En voi sanoa mitään siitä [huhuista]. Pelaajiamme kohtaan on paljon kiinnostusta. Dest on kehittynyt niin paljon, ettei ole mikään yllätys, että hänestä ollaan kiinnostuneita.

Ten Hag kiisti huhun, jonka mukaan Dest olisi hylännyt Ajaxin jatkosopimustarjouksen. Hänen nykyinen diilinsä umpeutuu kahden vuoden päästä.

– Niinkö? Te teette olettamuksia. Jos meillä on uutisia, kerromme niistä verkkosivuillamme.

Hollantilaisvalmentajan mukaan Ajax joutuisi etsimään Destille korvaajan, jos nuorukainen vaihtaisi maisemaa vielä tämän siirtoikkuna aikana.

– Jos hän lähtee – mitä en toivo – joukkueemme olisi kapea. Muotoillaan se näin: En toivo sen tapahtuvan, mutta jos niin tapahtuu. meidän on etsittävä hänelle korvaaja.

– Haluan hänen jäävän. Jos tässä käy eri tavalla, meidän on muutettava asioita.