FC Barcelonan uuteen kauteen vaikuttaa riittävän myrskyä ja myllerrystä ihan samalla tavalla kuin edelliseenkin. Oli Lionel Messin vahvoilta näyttäneitä lähtöhuhuja, on mutkikkaaksi osoittautuneita pelaajamyyntejä ja puheenjohtaja Josep Maria Bartomeuta odottava epäluottamusäänestys.

Yksi huolestuttava pulma on sekin, että nykytiedon valossa Ronald Koeman ei saa olla Barcelonan vaihtopenkillä tai kentän laidalla virallisessa ottelussa. Harjoitusotteluissa ongelmaa ei ole ollut, mutta mikäli Barcelona ei ratkaise kiistaansa entisen valmentajansa Quique Setiénin kanssa pian, joutuu Koeman katsomoon sarja-avauksessa Villarrealia vastaan.

Quique Setién julkaisti torstaina Twitterissä tiedotteen. Siinä hän kertoo saaneensa Barcelonalta kirjallisen ilmoituksen potkuistaan vasta keskiviikkona. Minkäänlaista korvausta sopimuksen purusta Barcelona ei ole tarjonnut. Setiénin valmennustiimin muut jäsenet Barcelona suunnittelee pitävänsä yhä palkkalistoillaan ja ohjaavansa nämä ”muihin tehtäviin”. Setién avustajineen aikoo suunnitella oikeustoimia Barcelonaa vastaan.

[readmore from=Barcelona]

Koska Barcelona ja Setién eivät ole päässeet sopuun sopimuksen purun yksityiskohdista ja Setiénin erokorvauksesta, ei Espanjan jalkapalloliitto RFEF ole vielä pystynyt hoitamaan Koemanin asiakirjoja.

Barcelonalla on nyt yhdeksän päivää aikaa löytää sopu Quique Setiénin kanssa. Jos näin ei käy, istuu Koeman sarja-avauksessa katsomossa.

Lähde: Sport