Osasuna vahvisti keskiviikkoiltana seuran ja pelaajan kannalta katastrofaaliset uutiset. Kuten jo aiemmin päivällä pelättiin, olivat joukkueen ykköstähden, argentiinalaishyökkääjä Chimy Ávilan oikean polven eturistisiteet vaurioituneet harjoituksissa.

Marcan mukaan 26-vuotiaalla Ávilalla on nyt edessään 6-8 kuukauden toipumusaika. Hän palaa siis kentille parhaassakin tapauksessa vasta maaliskuussa.

Ávilan epäonni on siinäkin mielessä todella murheellista, että siitä on vain 7,5 kuukautta, kun hän koki täysin saman vamman. Tuolloin rikkoutuivat vasemman polven eturistisiteet, ja Ávilan kausi oli ohi.

Ávila ehti huhkia Osasunan harjoituksissa vain kolmen päivän ajan ennen uusinta polvivammaansa. Edellisestä vakavasta loukkaantumisesta ehti kulua vain 229 päivää.

– Tänään alkaa uusi taistelu, jonka elämä tielleni asettaa. Tälläkin kertaa aion voittaa sen. Polkuni muuttuessa vaikeammaksi, Jumala moninkertaistaa voimani. Mitä vaikeampia haasteeni ovat, sitä suurempia ovat voittoni. Paljon kiitoksia viesteistänne, Ávila kirjoitti Twitteriin.

Ezequiel Chimy Ávila

@Chimy_Avila9
Hoy comienza otra batalla que la vida me pone y que superaré una vez más.
Mientras más difícil se haga el camino, Dios multiplicará mis fuerzas y mientras más fuertes sean los desafíos, más grandes serán mis victorias.
Muchas gracias por los mensajes y las muestras de cariño.

Chimy Ávila on ollut kahden edellisen La Liga -kauden suuria läpimurtopelaajia. Hän teki toissa kaudella Huescassa kymmenen maalia ja siirtyi kesällä 2019 Osasunaan Huescan pudottua sarjasta. Viime kauden saldo oli 20 ottelussa yhdeksän maalia ja kolme maalisyöttöä, kunnes polvivamma katkaisi kauden. Ávila oli tuolloin La Ligan maalitilastossa neljäntenä.

Ávilan maalitahti oli ollut niin hyvä, että jopa Barcelona harkitsi tammikuussa miehen palkkaamista. Siirto kariutui kuitenkin siihen, ettei argentiinalaisella ole EU-passia.

Laliiga.com nimesi Chimy Ávilan Osasunan tärkeimmäksi pelaajaksi kausiennakossaan. Nyt maalintekovastuu lankeaa kuitenkin muille miehille, sillä Ávila ei ole käytettävissä pitkään aikaan.

[readmore from=Avila-Chimy]

Osasunalla on lauantain sarja-avauksessaan akuutti hyökkääjäpula, sillä ainoastaan Adrián on sataprosenttisessa kunnossa. Muilla hyökkääjillä on ollut pienempiä tai Ávilan tapauksessa suurempia vammoja.

Lähde: Marca