SuomiFutis-sivusto kertoo, että 21-vuotias suomalaistoppari Valtteri Vesiaho siirtyy Espanjan kentille, 106-vuotiaan seuran Haro Deportivon riveihin. Tällä kaudella Vesiaho on ollut Ykkösessä pelaavan KTP:n vakioavauksen pelaaja.

HJK-taustainen Vesiaho matkustaa Espanjaan tällä viikolla sopimuksen allekirjoittaakseen. Sopimus on tiettävästi vuoden mittainen.

Haro on vain noin 11 000 asukkaan kaupunki La Riojan alueella Pohjois-Espanjassa, lähellä Ranskan rajaa. Joukkue aloittaa tänä syksynä toisen peräkkäisen ja kaikkiaan kolmannen kautensa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Segunda B:ssä. Viime kaudella Haro Deportivo oli omassa lohkossaan kymmenentenä, kun sarja päätettiin jättää koronaviruspandemian takia kesken.

Segunda B:ssä pelaa kaudella 2020-2021 poikkeuksellisesti jopa 102 joukkuetta, sillä Segundasta putosi sarjatasolle neljä joukkuetta ja sinne nousi Tercerasta 22 nippua. Ensi kaudeksi sarjaa taas supistetaan rajusti, joten putoamispeikko vaanii monia.

102 joukkuetta on jaettu viiteen lohkoon, joissa kaikissa on kaksi alalohkoa. Haro Deportivo pelaa lohkon 2 alalohko B:ssä. Nimekkäin vastustaja sen lohkossa on La Liga -seura Osasunan kakkosjoukkue. Sarja alkaa näillä näkymin 18. lokakuuta, mutta kalenteri vahvistetaan vasta viikon kuluttua. Lupaa sarjan pelaamiseen odotetaan kunkin alueen terveysviranomaisilta koronatilanteesta johtuen.

Vesiaho on pelannut kasvattajaseuransa Käpylän Pallon lisäksi myös HJK:ssa, TPS:ssä ja KTP:ssä. Hänellä on Veikkausliigasta kokemusta 18 ottelun verran. Suomen poikamaajoukkueissa Vesiaho on pelannut 23 ottelua. Hän kuului alle 19-vuotiaiden EM-kotikisoissa Suomen joukkueeseen, mutta ei ole vielä debytoinut Pikkuhuuhkajissa.

Vesiahosta tulee tämänhetkisten tietojen mukaan Haro Deportivon ainoa ulkomaalaispelaaja, ja samalla tiettävästi ainoa Espanjassa pelaava suomalaismies. Helmarien Iina Salmi siirtyi heinäkuussa naisten La Ligassa pelaavan Valencian riveihin.

Haro Deportivo pelaa kotiottelunsa 4 300 katsojaa vetävällä stadionilla, mutta ainakin uuden kauden alku pelattaneen jo totuttuun tapaan ilman katsojia.

Sen paremmin KTP kuin Haro Deportivokaan eivät ole vielä virallistaneet siirtoa.